Kılıçdaroğlu’na pankartlı protesto

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yalova'da gerçekleştirdiği konuşma esnasında Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ne ait binanın duvarında "Bay Kemal, Yalova Belediyesi'nden çalınan 23 milyon TL nerede?" yazılı bir pankart açıldı. Bu durum üzerine alandaki partiler tepki gösterdi. Kalabalıktan sakin olmalarını talep eden Kılıçdaroğlu, "'Yuh' çekmeye gerek yok. Ben her bir kuruşun hesabını veririm. Bu korkunun eseridir. Asla unutmayın, geliyor gelmekte olan." dedi.

SİYASET 17.08.2022, 21:15
Kılıçdaroğlu’na pankartlı protesto

Yalova'da ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yurttaşlara hitaben gerçekleştirdiği konuşmada, altı partinin liderleri olarak bir araya gelip uzlaşma sağladıklarını, helalleştiklerini, kucaklaştıklarını ve demokrasiyi geri getirmek istediklerini ifade etti.

Pırıl pırıl gençlerin ülkemizde iş bulmasını ve kazanmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Her evde bereketin, her evde huzurun olmasını istiyoruz. İstiyoruz ki besici, çiftçi, sanayici, şoför, taksici, esnaf kazansın. Herkes kazansın. Fakat bugün ülkemizde saydığım alın teri dökenlerin tümü kaybediyor." dedi.

"60 milyar TL'yi hepimiz ödeyeceğiz"

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bakın bugün itibarıyla KKM'ye (Kur Korumalı Mevduat) altı ayda ödediğimiz para 60,6 milyar TL. Bu parayı kazananlar hiç vergi vermeyecekler, herhangi bir yerde çalışmayacaklar, alın teri dökmeyecekler, hiçbir riske girmeyecekler. 60 milyar TL'yi hepimiz ödeyeceğiz. Bu ülkenin çiftçisi, esnafı ödeyecek. Benim size sözümdür. Türkiye'nin esnafı, çiftçisi kazanacak. Sözüm sözdür. Unutmayın. Bay Kemal sözü veriyorum. Sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum, sizlerle birlikte yol yürüyorum."

"Tefecilerin kazandığı düzeni değiştireceğiz"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki herkesin hakkını hukukunu savunacaklarını, bunun için mücadele vereceklerini ifade etti.

Bu hedefle çıktıkları yolun mukaddes bir yol olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu yol, bağımsızlığımızın tescili için gereken bir yoldur. 'Ne oldu da bağımsızlığımıza ilişkin bir söz söylediniz?' diyeceksiniz. Akkuyu'da nükleer santral inşa ediliyor, değil mi? Yeri bizim fakat santral bizim değil. Bize ait limanlar verdiler fakat biz kullanamıyoruz. Dünyanın en pahalı elektriğini satın alacağız ama elektrik arazisi verdik. O bölgeleri 'stratejik bölge' olarak ilan ettiler. Akkuyu Nükleer Santrali'nin ülkemize ne yararı var? Alın teri döken biziz, alıcısı biziz ama kazanan onlar. Türkiye'de kim alın teri döküyorsa, kim çalışıyorsa, kim üretiyorsa onların kazanması gerekiyor. Onların kaybettiği, yalnızca tefecilerin kazandığı bir düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Bu düzeni değiştirmek için en büyük güvencem de sizlersiniz.

Türkiye'de adalet istiyor musunuz? O halde bize katılacaksınız. Türkiye'de demokrasi istiyor musunuz? O halde bize katılacaksınız. Türkiye'yi yönetenlerin topladığı vergilerin hesabının halka verilmesini istiyor musunuz? O halde bize katılacaksınız. Türkiye'de adalet, hukuk, hak olsun istiyor musunuz? O halde bize katılacaksınız. Birlikte yürüyeceğiz."

"Geliyor gelmekte olan...

CHP liderinin konuşması esnasında Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ne ait binanın duvarında "Bay Kemal, Yalova Belediyesi'nden çalınan 23 milyon TL nerede?" yazılı bir pankart açıldı. Bu durum üzerine alandaki partiler tepki gösterdi.

Kalabalıktan sakin olmalarını talep eden Kılıçdaroğlu, "'Yuh' çekmeye gerek yok. Ben her bir kuruşun hesabını veririm. Bu korkunun eseridir. Asla unutmayın, geliyor gelmekte olan..." diye konuştu.

Pankart ise partililerce indirildi.

Yorumlar (0)