Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi asla sığınmacı deposu yapmayacağız

Türkiye’nin “sığınmacı deposu” olarak görülmesini engelleyeceklerini dile getiren Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye'yi sığınmacı ülkesi olarak görülmekten çıkaracağız” dedi.

SİYASET 23.05.2023, 16:10
Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi asla sığınmacı deposu yapmayacağız

Hatay’ın ilçesi Antakya’da mitingde açıklamalarda bulunan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi sığınma deposu olmaktan kurtaracağız” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Siyaset rakiplerine iftira atılarak yapılmaz”

Terörle mücadelenin sürdürüleceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Geri kabul anlaşması gerçekleştirdiler. Asla ve asla ülkemizi bir sığınmacı deposu haline getirmeyeceğiz. Ülkemizi bu noktadan kurtaracağız. Suriye ile de barış yolunda ilerleyeceğiz. Terörü her alanda insanlık suçu olarak anlattım. Onların musluğuna su götürenlerin Allah bin belasını versin. Terör nasıl gelecek olursa gelsin, hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Siyaset rakiplerine iftira atılarak yapılmaz. Allah bizleri kumpasçılardan korusun.” dedi.

“Hububat fiyatlarını açıklayın”

Hububatta tavan fiyata değinen Kılıçdaroğlu, “Hububat noktasında mevcut durumda taban fiyat belli olmadı. Buradan iktidara şu soruyu yöneltmek istiyorum. Neden fiyatı açıklamıyorsunuz? Eğer duyurmazlarsa ben paylaşacağım. ‘Bizim öngördüğümüz sistemde buğday adına taban fiyatımız şu şekildedir’ diye açıklayacağım. Seçimin ardından değil şimdi paylaşın.''

Yorumlar (0)