Erdoğan'dan 28 Mayıs uyarısı: Yenilgi yolda!

Malatya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kent'te halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerin önemine işaret etti. Kılıçdaroğlu'nun 16'ncı yenilgisine hazırlandığını belirten Erdoğan, "deprem bölgesinde yapılan konutların teslimi" konusuna da değindi.

SİYASET 23.05.2023, 16:29 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan 28 Mayıs uyarısı: Yenilgi yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Malatya'da düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. "Malatya'nın has evladı 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı rahmetle yad ediyorum." diyen Erdoğan, "Malatya, tıpkı Turgut Özal'a sahip çıktığı gibi bize de sahip çıkıyor. Bizi asla yalnız bırakmadınız. Pazar akşamı bir kez daha sandığa gidiyoruz. Malatya, şimdiye kadar terörle yürüyenlere izin vermedi. Bundan sonra da vermez. Bay bay Kemal, teröristlerle yol yürüyor. Malatya bunu görüyor." dedi.

"28 Mayıs çok önemli"

14 Mayıs'taki seçimlerde Malatya'nın Cumhur İttifakı'na olan desteğini gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, "Malatya 5 vekil çıkardı, önümüzdeki dönem çalışma vakti. Daha fazla çalışmamız, daha fazla ter akıtmamız lazım. 28 Mayıs bu anlamda çok önemli. Milletvekili seçiminde bunun farkında olduğunuzu gösterdiniz. İradenizi, güçlü bir şekilde sandığa taşıdınız. Eserlerin yarım kalmamasını, ilk turdaki desteğin heba olmamasını istiyorsanız 28 Mayıs çok önemli." ifadelerini kullandı.

"15 seçime girdi, 15'inde de yenildi"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Bay bay Kemal'den bir şey olacağı yk. SSK'yı nasıl batırdığını bilmiyor muyuz. Memurluğunu bile düzgün yapamamış birisi. 15 seçime girdi, 15'inde de yenildi. Şimdi sırada 16'ncı mağlubiyeti var, ona hazırlanıyor. Seçimde sizden katılım rekoru bekliyorum." diye konuştu.

Deprem bölgesinde yapılan konutların teslimi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden birinin de Malatya olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu acı halen daha yüreklerimizdeki tazeliğini koruyor. 50 bin deprem şehidimiz var. Onlara rahmet diliyorum. Depremin ilk anlarından itibaren seferber olduk. 35 binden fazla kişiden oluşan arama kurtarma ekipleri sahadaydı. Kalıcı konutların yapımı başladı. Ekim ve kasım gibi teslim edeceğiz. Şimdiye kadar çok badireler atlatsak da teslim olmadık. Siyasi tercihlerinize bakmıyoruz. Hangi adaya oy verirseniz verin, Cumhur İttifakı olarak biz her zaman yanınızdayız." dedi.

Destici: "Yedili masanın depremzedelere hakaretlerini kınıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte mitinge katılan Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kıyasıya eleştirdi. Deprem bölgesinden istediği oy oranını alamayan bazı muhaliflerin afetzedelere yönelik hakaret içeren söylemlerde bulunduğunu kaydeden Destici, "Yedili masanın hakaretlerini kınıyoruz. Cumhur İttifakı, oya göre hizmet etmez. Bizim gözümüzde, hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün vatandaşlar aynı." ifadelerini kullandı.

"HDP'ye özerklik vaadinde bulunuyorlar"

Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu elde ettiğini hatırlatan Destici, "Diğer seçimde Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 5 puan önünde bitirdi. Şimdi nihai seçime doğru gidiyoruz. Bir tarafta Cumhur İttifakı, diğer tarafta ise PKK ile yol yürüyen Millet İttifakı var. HDP'ye özerklik vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu'na mı, yoksa Sayın Erdoğan'a mı güvenirsiniz? 'Suriye'nin kuzeyinde başkası olacağına PKK olsun' diyen bir anlayış var karşımızda." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)