Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Yanık'a tepki

Kılıçdaroğlu, "2,1 milyon ailemiz, yani yaklaşık olarak 8 milyon insanımız hanesinin elektrik parasını ödeyemiyor. Bu böyle gitmez. Bu düzeni değiştireceğiz." dedi.

SİYASET 29.08.2021, 00:25
Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Yanık'a tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın kendisine verdiği cevaba karşılık verdi.

"8 milyon kişi elektrik faturasını ödeyemiyor"

 Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Bakan Yanık'ın sözlerine dair CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın cevabını alıntılayarak, şu paylaşımında bulundu: 

"Türkiye'ye çok yazık ettiler. Bilgiyi senelerdir gizliyorlardı fakat bugün öğrendik ki 2,1 milyon ailemiz, yani yaklaşık olarak 8 milyon insanımız hanesinin elektrik parasını ödeyemiyor. Bu böyle gitmez. Bu düzeni değiştireceğiz."

Öztrak: Teşekkürler Sayın Yanık

Öztrak, Bakan Yanık'ın, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mart 2019 tarihinden bu yana ayda 2,1 milyon ihtiyaç sahibi haneye 68 ila 137 lira arasında elektrik tüketim desteği sunuyoruz. Şu ana dek toplam desteğimiz 2,9 milyar lirayı aştı. Farkındayım, hızımızı takip etmek hiç kolay değil fakat biraz daha gayret beklemek hakkımız." sözlerine cevap olarak, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yapmıştı:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Genel Başkanımıza yanıt vermeye kalkıp yiğitlik arz edeyim derken sirkatin söylemiş. 19 senelik yönetimlerinin ardından bu ülkede 2,1 milyon aile elektrik faturasını ödeyemez halde. Söylemek istediğimiz tam olarak buydu. Teşekkürler Sayın Yanık."

Yorumlar (0)