Kılıçdaroğlu 'Milletin Sesi' mitinginde konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu, "Birlik olacağız, beraber olacağız, kucaklaşacağız, ayrımcılığa son vereceğiz. Herkesin farklı bir görüşü olabilir, saygı duyacağız." ifadelerini kullandı.

SİYASET 24.07.2022, 21:43
Kılıçdaroğlu 'Milletin Sesi' mitinginde konuştu

Balıkesir şehir merkezindeki Kuvayi Milliye Meydanı'nda CHP tarafından düzenlenen 'Milletin Sesi Mitingi'ne iştirak eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis açıldığında Lozan'ın kabulünün yıl dönümünün bayram olarak ilan edilmesi amacıyla kanun teklifi vereceklerini dile getirdi.

Kurtuluş Savaşı'nın bütün mazlum milletler için örnek olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, ülkemizin kurulduktan sonra pek çok cumhuriyete örnek olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis açıldığında Balıkesir'e İstiklal Madalyası'nın verilmesi için de kanun teklifi sunacaklarını kaydetti.

Cumhuriyetin ilk döneminde başarılar da kazanıldığını, acılar da çekildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bakanlar, başbakanlar, gencecik çocuklarımız idam edildiler. 'Bir soldan, bir sağdan olsun.' dediler, gencecik çocuklarımızı astılar. 'O ailelerle helalleşmek mecburiyetindeyim.' dedim. Vakit kucaklaşma vaktidir." dedi. 

"Devletin dini adalettir"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Toplum kutuplaşmış vaziyettedir. Dış siyaset kişiselleşmiş, milli olmaktan çıkmıştır. Devlette adalet ve liyakat istiyoruz. Bizim görevimiz, devleti tekrar inşa etmek, devlet kurumlarına adaleti yeniden getirmektir. Merkez Bankası'nın kasasında kendine ait olan 5 sent dahi yok. Bu ülke gözyaşıyla, kanla kuruldu. Bu ülke herhangi bir ülke değil. Türkiye'nin nasıl kurulduğunu her birimizi çok iyi biliyoruz, bu gerçeklerle yola çıkmamız gerekiyor. Türkiye'nin bir saygınlığı var, itibarı var. Türkiye'nin tüm mazlum halklara örnek olma pozisyonu var. Devletin dini adalettir ve adaleti tekrar getirmek mecburiyetindeyiz. Ülkemizin menfaatleri için mücadele ediyoruz. Biz birlikte olmak, beraber olmak mecburiyetindeyiz, birlikte mücadele vermek mecburiyetindeyiz. Bize inanın, bize güvenin, bizimle birlikte yürüyün.

"Her eve huzur gelecek"

İktidara gelir gelmez çiftçilerin çektikleri kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Çiftçiler beslediği hayvandan, ektiği üründen zarar etmeyecek. Alın teri döken herkes kazanacak. Para babalarına, beşli çetelere, faizcilere, tefecilere asla müsaade etmeyeceğiz. Gençler ve kadınlar, kırsal bölgelerde çalışmak şartıyla bunların sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek. Kadınlar başkasına mahkum kalmayacak, onların primlerini de biz ödeyeceğiz ve vakti geldiğinde emekli olacaklar. Aileler için aile destek sigortası uygulamasını hayata geçireceğiz. Maddi durumu kötü olan kadınlar için de çalışmalar yapacağız. Her eve huzur gelecek. İktidara gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecek. 

"Esad yönetimiyle anlaşacağız"

Suriyeli, Afgan kardeşlerimiz var, sığınmacı kardeşlerimiz var, mülteci kardeşlerimiz var. Afgan kardeşlerimiz İran üzerinden geldiler, onları İran'a iade edeceğiz. Uluslararası anlaşmalar bu şekilde. Suriyeli kardeşlerimizi dört aşamadan oluşan bir planla Suriye'ye zurnayla, davulla göndereceğiz. İlk olarak oturacağız, Esad yönetimiyle anlaşacağız, akabinde bunların mal ve can güvenlikleri için gereken tedbirleri alacağız. Ardından onların okullarını, yollarını AB (Avrupa Birliği) fonlarıyla yapacağız.

"Adalet geri gelecek"

Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandıracağız. Birlik olacağız, beraber olacağız, kucaklaşacağız, ayrımcılığa son vereceğiz. Herkesin farklı bir görüşü olabilir, saygı duyacağız. Cezaevlerinde usulsüz yere yatan, haksız yere yatan, işkence gören, baskı gören dönemi bitireceğiz. Türkiye'ye gerçek manada adaleti getireceğiz. Askeri öğrenciler çıkacaklar. Onlar gibi bir sürü masum insan daha var. İntikam duygusuyla hapse atılanlar var, bunların hepsini çözeceğim. Adalet geri gelecek."









Yorumlar (0)