Kütahya'da orman yangını 18 saattir devam ediyor

Kütahya ve Manisa'daki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Ekiplerin, yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 25.07.2022, 10:05 25.07.2022, 10:05
Kütahya'da orman yangını 18 saattir devam ediyor

Kütahya'nın Emet ilçesi ile Manisa'nın Akhisar ilçesindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Ekiplerin, yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kütahya

Emet ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale sürüyor.

Samrık köyü ile Küreci köyü arasında bulunan alandaki ormanlık bölgede, an itibarıyla tespit edilemeyen bir sebeple yangın çıktı.

Yurttaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda personelin yanı sıra yangın söndürme uçağı ve helikopteri sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi gece görüş özelliğine sahip helikopterin desteğiyle devam ediyor. 

Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, gerçekleştirdiği açıklamada, yangını kontrol altına almak için personellerin bölgeye yönlendirildiğini ifade etti. 

Bölgeye yangın söndürme helikopteri ve uçağı talep ettiklerini kaydeden Dündar, "Tepe yangını şeklinde devam ediyor. Personellerimizi bölgeye yönlendirdik. Yangını söndürme faaliyetleri sürüyor." diye konuştu. 

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 14 saattir süren yangına Orman Genel Müdürlüğü, 5 uçak ve 28 helikopter yönlendirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla bölgeye ulaşan helikopterler çalışmalarına başladı. 200 hektarlık alanda etkisini hissettiren yangına 650 personel, 12 su ikmal aracı, 58 arazöz, 6 dozer ve 15 itfaiye müdahale ediyor.

Manisa

Akhisar ilçesinde meydana gelen orman yangınına personellerin müdahalesi devam ediyor.

İlçeye bağlı olan Hasköy Mahallesi dolaylarındaki Seğirdim Çukuru mevkisinde bulunan otluk bölgede yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın ormanlık alana da sıçradı.

İhbarda bulunulması üzerine bölgeye 8 uçak, 10 helikopter, 8 dozer, 15 su tankeri ve 40 arazöz sevk edildi.

Ekiplerin, yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Diğer yandan, yangın sebebiyle, bölgedeki 20 evde ikamet eden 40 kişinin tahliye edildiği belirtildi.













Yorumlar (0)