Kılıçdaroğlu: Haydi canım sizin milliyetçiliğinize

Kılıçdaroğlu, "Kalkacaksınız '24 saat içerisinde Emevi Camii'nde namaz kılacağız.' diyeceksiniz, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıracaksınız, bayrağı indireceksiniz, ülkemize girip 'Ben milliyetçiyim.' diye geçineceksiniz. Haydi canım sizin milliyetçiliğinize." dedi.

SİYASET 28.09.2021, 20:24
Kılıçdaroğlu: Haydi canım sizin milliyetçiliğinize

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilecik'e bağlı Bozüyük ilçesinde kanaat önderleri, STK (sivil toplum kuruluşları) temsilcileri ve muhtarlarla görüşmesinin akabinde Bilecik Belediyesi'nin toplu açılış törenine iştirak etti.

"Sorunları aşmanın anahtarı sizin elinizde"

Yurttaşların da katıldığı törende Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmadan öne çıkanlar, şu şekilde:

"Adalet istediğinizi biliyorum. Bu kardeşinizin adalet hususunda ne denli samimi olduğunu herhalde en iyi siz bilirsiniz. Eğer 450 kilometre yürüdüysem adalet için yürüdüm, sizler için yürüdüm, ülkemiz için yürüdüm.

Problemlerin hepsini çözebiliriz. Kadınları hedef alan şiddet, kadınlara kalkan eli katiyen affetmeyeceğiz. Kadınlara yönelik şiddeti reddediyoruz. Eşi, çocuğu, kendisi işsiz, pazara gittiğinde alışveriş yapamadığını biliyorum, tüm bu problemleri biliyorum. Bu problemleri tek tek aşacağız. Aşmanın anahtarı sizin elinizde. Sandık gelecek, oyunuzu kullanacaksınız. Yepyeni bir umudu hep birlikte yeşerteceğiz.

"Gidicisiniz"

Sevgili ebeveynler, evlatlarınız üniversiteyi kazandı, hepiniz çok mutlu oldunuz. Fakat yurt sorunuyla karşı karşıya kaldınız. 19 senedir yurt problemini çözemediler. Türkiye'deki tüm anne babalara sözümdür, iktidarımızda 1 yıl içerisinde yurt problemini çözeceğim.

83 milyon yurt dışındaki çiftçiler için çalışıyoruz. Bu tabloyu tam tersine çevireceğim. Onların en büyük korkuları, iktidardan olmaları. Olacaksınız, gidicisiniz, milletin iktidarı gelecek. Bu ülkeyi biz yöneteceğiz.

Sizin oyunuza değil dertlerinize talibim.

"Halkın kanını emenlerden hesap soracağım"

128 milyar doları herkesin sorması gerekiyor. Her şey zamlanıyor. Bu daha iyi günlerimiz, kış geldiğinizde hepimiz göreceğiz. Bunlar iktidarda kaldığı müddetçe her gün topluma olan maliyetleri daha da fazla olacak. Bu yüzden erken seçim istiyoruz. 

Döviz bazında 5'li çeteye verilen tüm ihaleleri iptal edeceğim. Onların hepsini kamulaştıracağım. Sülük gibi milletin kanını emenlerden hesap soracağım. 

İlk seçimde 6 milyon 300 bin genç ilk defa oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç, ülkemizin kaderini değiştirecek.

"Haydi canım sizin milliyetçiliğinize"

Özellikle de kendini milliyetçi gören arkadaşlara sesleniyorum. Hepimiz milliyetçiyiz ya, bazıları bizden daha çok milliyetçi olduklarını dile getirirler. O arkadaşlara buradan sesleniyorum. Bunu Bilecik'ten söylüyorum; burası kurtuluşun ve kurtuluşun yeridir. Kalkacaksınız '24 saat içerisinde Emevi Camii'nde namaz kılacağız.' diyeceksiniz, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıracaksınız, bayrağı indireceksiniz, ülkemize girip 'Ben milliyetçiyim.' diye geçineceksiniz. Haydi canım sizin milliyetçiliğinize.

İktidara geldiğimizde Süleyman Şah Türbesi'ni kendi topraklarımıza götüreceğiz. Türk bayrağını orada dalgalandıracağız. Biz onlar gibi değiliz, söz verdiğimizde tutarız."





































Yorumlar (0)