Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’nın önüne yürüdü

Dün akşam saatlerinde ani bir karar veren CHP Meclis grubu bugün saat 09.00'da olağanüstü şekilde toplandı. Toplantının sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'ten yola çıkarak Adalet Bakanlığı'nın önüne kadar yürüdü. Bakanlık önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "6 yaşında olan bir çocuğun yaşadığı haksızlık karşısında kimler susuyor?” dedi.

SİYASET 12.12.2022, 10:43 12.12.2022, 10:48
Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’nın önüne yürüdü

CHP, saat 09.00’da TBMM'de olağanüstü şekilde bir araya geldi. Dün çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerini toplantıya davet etmişti. Toplantının sonrasında CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler 6 yaşında istismara maruz kalan çocuk adına Adalet Bakanlığı'na kadar yürüyüş yaptı.

Kanun teklifi ve bütçe görüşmeleri değerlendirildi

CHP Basın Birimi tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, saat 09.00'da CHP ekibi TBMM'de bir araya geldi. Basına kapalı şekilde gerçekleştirilen toplantıda Meclis’e gönderilen kanun teklifi ve bütçe görüşmelerinin ikinci haftasında yapılacak görüşmeler değerlendirildi.

Toplantının sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’den yola çıkarak Adalet Bakanlığı'nın önüne kadar yürüdü. Kılıçdaroğlu'na Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, milletvekilleri ile Grup Başkanvekilleri eşlik etti.

“Biz sadece adalet istiyoruz, kızımız için adalet istiyoruz”

Adalet Bakanlığın önüne gelerek burada basın açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

"Öfke doluyum. Bu şekilde bir adaletsizliği, haksızlığı hiç kimsenin yaşamasını ve duymasını istemem. 6 yaşında olan bir evladımıza sistematik bir şekilde tecavüz edildi. Kaç gündür ses gelecek mi diye bekliyorum. Bu durum parlamentoda ifade edildiği zaman Aile Bakanı çıkıyor ve '2 senedir biz bu konuyu biliyoruz' diyebiliyor. 2 senedir biliyordunuz da bu konuya karşı ne yaptınız? Burada sistematik bir şekilde tecavüz var. Siz de bu durumu 2 senedir biliyorsunuz ama sesiniz çıkmıyor.

Şu an Adalet Bakanlığı'nın önüne geldik. Adalet Bakanlığı tamamen sessiz. Aile Bakanlığı'nda görev yapan kimse ne olduğunu bilmiyor. Polislerimiz yaşananları bilmiyor mu? Onların önüne kim engel oluyor, kim vazifelerini yapmalarını engelliyor? Savcılar neyi gerekçe göstererek bu dosyaların üzerini kapatıyorlar?

6 yaşında olan bir çocuğun yaşadığı haksızlığa karşı kimler suskunluğunu korumaya devam ediyor? Ben buraya evladımızın sesi olabilmek adına yürüdüm. Bu kız sadece adalet istiyor, bizim kızımız, bizim evladımız. Ben buradan bu kızımıza seslenmek istiyorum. 84 milyon vatandaş seninle aynı acıyı ve üzüntüyü paylaşıyor. Bu yurdun solcusu sağcısı, inançsızı inançlısı, kuzeylisi güneylisi her kim olursa olsun bu haksızlığın karşısında öfkeleniyor ve tahammül edemiyor.

Bu haksızlığın karşısında hep beraber mücadele vermek durumdayız. Emin olabilirsiniz, bu haksızlığa ben dayanamıyorum. Sadece bu konuda devletin vazifesini yerine getirmesini talep ediyoruz, devletin biraz olsun nefes almasını istiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Yaşanan adaletsizlikler karşısında susanların barındığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Savcının ve polisin önüne engel konulmasını istemiyoruz. Mevcutta birçok derdimiz varken, bu denli büyük acılar görürken siyasal iktidarın vazifesini yerine getirmemesi, devlet sisteminin işlevini sağlamaması, tahammül edebileceğimiz bir hadise değildir.

Devleti idare edemiyorlar, yapılan adaletsizlikleri sindiriyorlar. '2 senedir bu konuyu biliyoruz' demek ne demek? İktidar baskıların içerisinde görevini yerine getiremez. Adalet Bakanlığı'na kadar yürümem bundandır. Biz sadece adalet istiyoruz. Evlatlarımız ve kızımız adına adalet istiyoruz."

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Adalet Bakanlığı'nın önünde gerçekleştirilen yürüyüşün sonrasında yeniden Meclis'e döndü.

Yorumlar (0)