Karamollaoğlu, "vekillik" için formülü açıkladı: İttifak içinde ittifak...

Millet İttifakı'nın aday belirleme süreci sonrasında gözler TBMM'de nasıl bir yol izleneceğine çevrildi. 14 Mayıs tarihindeki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle beraber gerçekleştirilecek seçimler için Karamollaoğlu, "ittifak içinde ittifak" formülünü paylaştı. Altılı masada olan 2 partiyi sayan Karamollaoğlu, "Saadet Partisi ile bir seçim ittifakının gerçekleştirilmesini önemsiyorum. Bunu diğer parti liderleriyle de paylaştım." şeklinde konuşan Karamollaoğlu, anketlerdeki oy oranına ilişkin de mesaj verdi.

SİYASET 12.03.2023, 10:33 12.03.2023, 10:41
Karamollaoğlu, "vekillik" için formülü açıkladı: İttifak içinde ittifak...

14 Mayıs tarihine 2 ay kala partiler seçim hazırlıklarını bitirdi. Millet İttifakı'nda bulunan 3 parti, genel seçimlere "ittifak içerisinde ittifak" formülü ile katılmayı hedefliyor. Karamollaoğlu, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile kurulacak olan 3'lü ittifaka değinerek vekil çıkarma olasılıklarının yükseleceğini iddia etti.

"Bu fikri parti liderleriyle de paylaştım"

Karamollaoğlu, gündemi değerlendirmek için tv5 kanalında katıldığı programda ittifak formülünü şöyle paylaştı:

"İttifaktaki partilerden özellikle DEVA ve Gelecek Partisi ile bir seçim ittifakının olmasını önemsiyorum. Bunu diğer parti liderleriyle de paylaştım. 3 parti ayrı ayrı seçime girdiğimizde alacağımız oylar aşağı yukarı görülüyor. Ancak bir araya geldiğimizde TBMM'de 30-40 vekille temsil edilme olasılığımız var."

"AK Parti %15'in üzerinde seçmen kaybetti"

AK Parti, bir yıl öncesinden beridir yaklaşık %15 bir seçmen kaybetti. Onlar gidecek yer aradılar, kısmen belli bir yerlere de niyetlendiler ancak bu seçmenin %5-7'si adres arıyor. Eğer bir ittifakta birlik olursak 30-40 vekil çıkartabiliriz ancak doğuracağı sinerjiyle beraber 130-140'ları çıkarabiliriz."

Yorumlar (0)