Karamollaoğlu: Tüm sorunları hızlıca çözeriz 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik, “Sağlıktan eğitime, salgından savaşa kadar birçok belirsizlik varken, bunca yükün altına girerler mi acaba?” sözlerine yanıt veren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Bu yükün altına girmeye talibiz. Ülkenin tüm sorunlarını hızlıca çözeriz” dedi. 

SİYASET 27.07.2022, 11:00 28.07.2022, 09:10
Karamollaoğlu: Tüm sorunları hızlıca çözeriz 

Geçtiğimiz günlerde, Kayseri’deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete eleştirilerde bulunarak, “Hiçbir icraatları yok. Boş boş muhalefet koltuğunda oturarak keyiflerine bakıyorlar. Sağlıktan eğitime, salgından savaşa kadar birçok belirsizlik varken, bunca yükün altına girerler mi acaba? Soruyorum sizlere. Tabi ki girmezler. Bunlar asla değişmez. Dün de böyleydiler, yarın da aynı olacaklar. Muhalefetin bu tutumu karşısında bizler de ülkemiz adına büyük bir üzüntü duyuyoruz” şeklinde konuşmuştu. 

“Betona gömülen paralar mıdır yük?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt veren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Binlerce üniversite mezunu ve işsiz gencimiz mi bize yük olacak? Her sene durmadan değişen sınav sistemleri midir yük? Betona gömülen paralar mıdır yük? Hocası dahi bulunmayan üniversiteler mi? Yoksa çocuğuna kantin parası bile veremeyen aileler midir yük olan?” ifadelerini kullandı.

Pek çok başlıkta sorular yöneltti

Yayımladığı mesajda, eğitimin yanı sıra sağlık, altyapı, tarım ve ekonomi alanında da sorular sormaya devam eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

Sağlık:

“Hazineye ağır bir yük getiren şehir hastaneleri midir yük? Emeklerinin karşılığını bir türlü alamayan sağlık çalışanlarımız mıdır yük? Haftalarca beklemesine rağmen bir türlü tedavisini yaptıramayan hastalarımız mıdır yoksa? Vatandaşlarımızı özel hastanelere mecbur eden sistem midir bu yük?”

Altyapı:

“Yolcu garantisi verdiğiniz otobanlar ve köprüler midir yük? Yoksa tek bir uçağın dahi inmediği havaalanları mıdır?”

Tarım:

“Alın terinin ve emeğinin karşılığı olan ücreti bir türlü kazanamayan çiftçimiz midir yük? Gübre, sulama ve mazot başta olmak üzere girdi fiyatları mıdır? Yoksa ithalattan başka bir şey düşünmeyen bakanlar mıdır bu yük?”

Ekonomi:

“Neredeyse üç haneye ulaşan güncel enflasyon oranları mıdır? Sayıları durmadan artan işsiz vatandaşlarımız mıdır? Durmadan azalan hazine rezervlerimiz midir? Bir türlü yükselişini önleyemediğiniz döviz kurları mıdır? Her geçen gün daha da artan dış borçlar mıdır bu yük? Bunların yanı sıra dış politikadan güvenliğe, turizmden hayvancılığa kadar daha pek çok soru yöneltebiliriz.”

“İş bilenin, kılıç kuşananındır” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerine devam eden Karamollaoğlu, “Şu konuda bir şüphe yok ki, Sayın Erdoğan’ın ‘yük’ olarak tanımladığı konuların tamamı, 20 senelik AK Parti hükümetleri döneminin ülkemize mirasıdır. İktidarın ısrarla savunduğu yanlış politikalar, ülkemizdeki enkazın daha da büyümesinden başka hiçbir sonuç vermeyecektir. Biz Saadet Partisi olarak, bu yükün altına girmeye talibiz. Ülkenin tüm sorunlarını hızlıca çözeriz. İş bilenin, kılıç kuşananındır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)