Uysal’dan ‘parmak boyası’ çağrısı: Dinozorlar rızkını yemesin

2023 seçimlerine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, oy kullanımında ‘parmak boyası’ uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Sadece sandık güvenliği için değil, dinozorlar rızkını yemesin diye” ifadelerini paylaştı. 

SİYASET 27.07.2022, 11:27 28.07.2022, 09:10
Uysal’dan ‘parmak boyası’ çağrısı: Dinozorlar rızkını yemesin

Altılı masada yer alan Demokrat Parti’nin lideri Gültekin Uysal, 2023 seçimlerine bir yıldan az bir süre kala dikkat çekici bir çağrıda bulundu. Oy kullanımı esnasında parmak boyası uygulamasına vurgu yapan Uysal, sandık güvenliğinin büyük önem taşıdığını belirtti. 

‘Parmak boyası’ talebini yineledi

Uysal’ın bu görüşünü paylaşması sonrası Demokrat Parti hesapları de sosyal medya üzerinden yeni bir akım başlattı. ‘Parmak boyası’ etiketi ile birçok paylaşım yapılırken, resmi hesaptan dikkat çekici bir afiş paylaşıldı. 

“Geri adım atmayacağız”

Afişi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Uysal, “Sadece sandık güvenliği için değil, dinozorlar rızkını yemesin diye” ifadelerine yer verdi. Demokrat Parti’den de konuyla ilgili bir açıklama yapılarak, “Sandık güvenliği sağlanana kadar bu talebimizden ve söylemlerimizden geri adım atmayacağız” denildi. 

“Seçimlerle ilgili ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır”

Geçtiğimiz aylarda da sandık güvenliğine ilişkin ciddi endişeleri olduğunu dile getiren Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, “Türkiye’de sandık güvenliği hususunda her zaman muhalefet ve iktidar arasında ortak bir fikir birliği vardı. Ancak bu güven ortamı son dönemde çok hasar gördü. Aslında bu tür hamlelerle demokrasinin orta direği yıkılmak istendi. Hâkim denetiminde yapılacak olan seçimlerle ilgili de ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır. Bu endişe yalnızca bize ait değil, tüm vatandaşlarımız bunu hissediyor. Bu sebeple mutlaka parmak boyası uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)