Karamollaoğlu'ndan Fatih Erbakan çıkışı: "İhanet ettiler!"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçim yenilgisi sonrası CHP Genel Merkezi'nde yaptıkları toplantıda ne konuşulduğunu açıklayan Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan hakkında, "Babasına ihanet eden AK Parti'ye gitmeyi seçti." yorumunu yaptı.

SİYASET 31.05.2023, 16:21 Hakan Öksüz
Karamollaoğlu'ndan Fatih Erbakan çıkışı: "İhanet ettiler!"

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim sürecinde her türlü karalama kampanyası ve manipülasyonun yapıldığını kaydetti. 

Akla gelmedik iftiraların ortaya atıldığından dem vuran Karamollaoğlu, "Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu, her şeye rağmen sakinliğini korudu. Her iki seçmenden birinin oyunu aldı. Buna rağmen hiçbir mazeretin, başarının yerini tutmadığını da biliyoruz. Seçimler, normal olmayan koşullar altında yapıldı. Ağır bir kutuplaştırma politikası izlendi." ifadelerini kullandı.

"Seçim akşamı yaptığımız toplantıda ciddi bir mesele konuşmadık"

Seçim sonuçlarını titiz bir şekilde masaya yatırdıklarını vurgulayan Karamollaoğlu, "Saadet Partisi olarak seçimden çıkaracağımız dersler var. Milli görüşçü kuruluşlarla birlikte durum değerlendirmesi yapacağız. Partimizin, toplumun önemli bir çoğunluğunun takdirini kazandığını görüyoruz. Kutuplaştırmaları engellemeye çalıştık. Seçim akşamı 6 siyasi partinin lideri olarak toplandık. O bir nezaket toplantısıydı. Ciddi bir mesele konuşmadık." dedi.

Yeniden Refah yorumu: "Babasına ihanet eden AK Parti'ye gitmeyi seçti"

Karamollaoğlu, bir basın mensubunun, "Milli görüşün oyları seçimde sizce hangi tarafa gitti? Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı ortada." şeklindeki sorusuna, "Suni çıkışlara itibar etmemek gerekiyor. Erbakan Hoca, hayatına Saadet Partisinin Genel Başkanı olarak veda etti. Çocukları maalesef onun emanetine ihanet etti. Ayrıntıya girmeyeyim ama gayretlerimiz sonuç vermedi. (Fatih Erbakan) Babasına ihanet eden AK Parti'ye gitmeyi seçti. Bunun altında tabi bazı meseleler vardır. Erbakan Hoca'mızın konuşmalarını ezberleyip televizyonda tekrarlamak, onun yolunda olmak anlamına gelmiyor." yanıtını verdi.

TBMM'de grup kurma çalışmaları

Saadet Partisi olarak TBMM'de grup kurma arayışı içinde olmalarının son derece doğal olduğuna vurgu yapan Temel Karamollaoğlu, "Daha önce bu anlamda bir çabamız oldu ama sonuç vermedi. Grup kurabilmek için gayret sarf edeceğiz. Şu an biraz erken. Bu işin şartlarını ve altyapısını şimdiden söylemek doğru değil." dedi.

Yorumlar (0)