Gelecek Partili Özdağ: "CHP'ye istifamızı sunduk"

CHP listelerinden Muğla'dan milletvekili seçilen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, TBMM'deki kayıt işlemleri sonrası soruları yanıtladı. Partinin 10 vekili olarak CHP'ye ve TBMM'ye istifalarını sunduklarını kaydeden Özdağ, "Her ne kadar adil bir seçim süreci yaşanmasa da kazanabilirdik. Öz eleştirilere açık olmamız gerekiyor." dedi.

SİYASET 31.05.2023, 15:30 01.06.2023, 17:09 Hakan Öksüz
Gelecek Partili Özdağ: "CHP'ye istifamızı sunduk"

14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyor. CHP listesinden seçime giren ve Muğla'dan milletvekili seçilen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, kayıt işlemler sonrası gazetecilere konuştu. 

"Yerel seçimler, turnusol kağıdı olacak"

Seçim sürecinin adil geçmediğini kaydeden Selçuk Özdağ, "Şimdi önümüzde yerel seçimler var. 10 ay sonra belediye başkanları seçilecek. Milletin gerçek iradesi orada tecelli edecek. Yerel seçimler, turnusol kağıdı gibi olacak. Milletin iradesi gerçekte nasılmış, göreceğiz." dedi.

"Seçim adil olmasa da kazanmalıydık, öz eleştirilere açığız"

Gelecek Partisi'nin 10 vekili olarak CHP'ye istifa dilekçelerini sunduklarını belirten Özdağ, "Dilekçelerimizi TBMM'ye de sundu. Gelecek Partisi altında yemin edeceğiz. Öte yandan Millet İttifakı ile yürümeyi de sürdüreceğiz. Çünkü birlikte yerel seçimlere hazırlanmamız gerekiyor. Öz eleştirilere açık olmamız gerekiyor. Her ne kadar adil bir seçim süreci yaşanmasa da kazanabilirdik. Yargı siyasallaştırıldı, ekonomik kriz aldı başını yürüdü. Medya susturulmak istendi. Bu ortamda kazanmalıydık." ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Dervişoğlu: "TBMM'de yeni bir aritmetik oluşacak"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu da kayıt işlemlerinin ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Millet İttifakı'nın geleceği hakkında şimdiden yorum yapmanın doğru olmadığını kaydeden Dervişoğlu, CHP listelerinden milletvekili seçilen isimlerin istifalarına dair, "O konuyla ilgili net bir bilgi sahibi değilim. TBMM'de yeni bir aritmetiğin oluşacağı muhakkak." dedi.

Yorumlar (0)