Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'İsrail' tepkisi

Temel Karamollaoğlu, bu ay İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşme yapacak olan Erdoğan'ı eleştirdi Karamollaoğlu, "Bu ziyaretten dolayı mutlu olacakmış. Vicdanınızı yüreğinize, aklınızı başınıza alın. Herzog'un ellerindeki Müslüman kanı elinize bir defa bulaşırsa bir daha çıkaramazsınız." dedi.

SİYASET 02.03.2022, 20:02
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'İsrail' tepkisi

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, genel merkez binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme dair önemli değerlendirmeler yaptı.

"Tarihi bir gündü"

Ülkemiz için tarihi bir günü geride bıraktıklarını dile getiren Karamollaoğlu, altı muhalefet partisiyle beraber hazırlanan 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' ile ilgili faaliyetlerin bir mutabakat metni şeklinde paylaşıldığını anımsattı.

Mutabakatın yalnızca önümüzdeki seçim için değil, ülkemizin geleceği için çok tarihi ve önemli bir dönüm noktası olduğuna olan inancını dile getiren Karamollaoğlu, yarının Türkiyesinde hukuk ve adaleti önceleyen, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, şeffaflığın, ehliyetin, liyakatin esas alındığı adil devletin inşa edileceğini kaydetti.

Karamollaoğlu, "Elde ettiği haklarını yitirmekten korkanların, bu korkuları sebebiyle çürümüşlüğe ve adaletsizliğe razı gelenlerin buna mecbur olmadıklarını ortaya koymak için o masaya oturduk." şeklinde konuştu.

Erdoğan'a 'İsrail' tepkisi

Karamollaoğlu, bu ay ortasında Herzog ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Saadet lideri, "İnsan haklarını resmen yok sayarak adeta ölüm yağdıran bir devlet karşısında tüm dünya sessiz. Dünya bir tarafa dursun ne yazık ki iktidarın İsrail’e olan yaklaşımı dahi bu terör devletinin daha fazla şımarması için yeterli. Bu ziyaretten dolayı mutlu olacakmış. Vicdanınızı yüreğinize, aklınızı başınıza alın. Herzog'un ellerindeki Müslüman kanı elinize bir defa bulaşırsa bir daha çıkaramazsınız." dedi.

"Rusya'yı kınıyorum"

Rusya'nın, egemen bir devlet olan Ukrayna'yı kendi politik çizgisine çekmek amacıyla dünyanın gözleri önünde bir işgal teşebbüsünde bulunduğunu ifade eden Karamollaoğlu, "Rusya'nın bölgedeki istikrar ve barışı tehlikeye sokan, hukuk tanımaz bu yaklaşımını kınıyorum." dedi.

Yorumlar (0)