Doğu'daki öğrencileri aşağılayan öğretmene soruşturma

Sosyal medya hesabı üzerinden Doğu'daki öğrencilerin temiz olmadığını dile getirerek bölgede görev yapmayı istemediğini paylaşan öğretmenin sözleşmesi tedbir amaçlı askıya alındı.

YAŞAM 02.03.2022, 20:40 03.03.2022, 16:25
Doğu'daki öğrencileri aşağılayan öğretmene soruşturma

Hafize Dal isimli sosyal medya kullanıcısı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, “Ben de temiz, mis gibi çocuklarla derse girmek istiyorum. Doğu'da temizliğin ne olduğunu bilmeyen çocuklar içinde hastalıklarla boğuşmayı istemiyorum. Öğretmene hiçbir değer verilmeyen Türkiye'de öğretmen olduğumdan dolayı çok pişmanım. 4 yıl bu hataya mahkum olmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Valilikten açıklama

Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Doğu'daki öğrencilere ilişkin yakışıksız paylaşım yapan öğretmenin sözleşmesinin tedbir amaçlı askıya alınması için işlem başlatıldığı belirtildi. 

Valilik açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Muş’a bağlı Bulanık ilçesinde görev yapan bir öğretmen tarafından sosyal medya platformunda uygunsuz bir paylaşım yapılmış, valiliğimiz tarafından şahıs hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Sözleşmeli olarak çalışan şahsın tedbir amaçlı olarak sözleşmesinin askıya alınması için işlemlere başlanmıştır.”

Yorumlar (0)