İYİ Partili Ertugan'dan Akşener'e: Adaletli davranmadın, burası senin aile şirketin mi?

İYİ Parti'de kesin ihraç istemi ile Merkez Disiplin Kurulu'na gönderilen Musa Ertugan, sosyal medya hesabı üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e veryansın etti. Ertugan, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda Akşener’e şöyle seslendi: "Sandık oylamaları sırasında hile yapılmasına sen müsaade ettin. Burası senin özel aile şirketin mi yoksa? 'Yola çıktıklarımı asla yolda bırakmayacağım' diyordun. Bizleri hem maddi hem de manevi dolgu malzemesi olarak kullandın. Sen yol arkadaşlarına adaletli davranmadın."

SİYASET 20.07.2023, 14:24 21.07.2023, 11:36
İYİ Partili Ertugan'dan Akşener'e: Adaletli davranmadın, burası senin aile şirketin mi?

İYİ Parti'de Musa Ertugan, Ethem Baykal, Tamer Kayaalp, Sevinç Gümüş, İsmet Koçak ve Günay Kodaz parti genel başkanı Akşener’in imzası ile kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ertugan, verilen karara sosyal medya hesabı üzerinden sert tepki gösterdi.

Ertugan: Yol arkadaşlarına adaletli davranmadın!

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Musa Ertugan, şu ifadeleri kullandı:

"Disiplin mi dediniz? Çokta Tın, sen düşün... Vayyy seni emek dolandırıcısı. Sene 2015’te beni aradın. Bana verdiğin umutlar ve sözler üzerine hayatımın 8. yılını harcadım. 3 adet mülkümü sattım. Zor günlerinde sen istediğin için senin yanından ayrılmadım. Sen herkesin içinde 'Musa başkanım sen benim yanımda olunca kendimi çok güvende hissediyorum sakın yanımdan ayrılma' diye konuşmutun. Ben ailemden uzak kaldım. Ortaya canımı ve başımı koydum. 15 Temmuz'dan sonra senin yanında kim vardı? Neredeydi oğlunun milletvekilliği yaptığı kişiler. Ben çok emek verdim. Üzerinde hem maddi hem manevi hakkım var. O günlerde sen bana 'en çok senin bana hakkın var. Helal et Musa başkanım' diyordun. Demek ki üzerinde hakkım olduğunu sende biliyordun. Sen sözünde durmadın hepimizi kullandın. Bizim emeklerimizi, 'parayı verdim sıramı aldım' diyen kadına (2018) ve oğlunun Fatih Akşener'in arkadaşına pazarladın. Onları milletvekili yaptın ve 2 tane de kontenjan koydun. Sandık oylamaları sırasında hile yapılmasına sen müsaade ettin. Burası senin özel aile şirketin mi? Üstelik milletimize haktan, adaletten bahsederken... 'Yola çıktıklarımı asla yolda bırakmayacağım' demiştin. Sen bizleri hem maddi hem manevi dolgu malzemesi olarak kullandın. Sen yol arkadaşlarına karşı adaletli davranmadın. Bizim sayemizde sen orada oturuyorsun ve yetkilisin. 2016 yılında Müsavat, bana 'sen ve ben olmasak bu kadın nasıl direnebilir' demişti. Sen çok sinsi şekilde davrandın ve son güne kadar herkesi kullandın.

"Kimlere hangi tuzakları nasıl kurduğunu konuşalım"

Çok fazla konuşacak şey var. Bu saatte sonra hepsini konuşacağız. Kimlere hangi tuzakları nasıl kurduğunu konuşalım. Yıl 2016’da MHP genel başkanlık yarışında Sinan Oğan’a yönelik benden ne istediğini ve nasıl bir tuzak kurdurmak istediğini söyle de milletimizde bilsin.

Ayrıca, 'Musa Başkanım onların hepsini ters düz yapacağım' diye bana mesaj göndermiştin. WhatsAp mesajın hala elimde duruyor. Dediğini de yaptın ve herkesi ters düz yapmayı başardın. Beni de yaptın kalleşçe... Parti içindeki insanları birbirine düşürdün ve onlardan kurtulmak için oyun kurdun.

"Ülkücüleri birbirine düşürmeni engelleyeceğim"

Ayrıca rahmetli Fatih Doğrucan ile yazışmalarının bir bölümü bende de var. Onları da paylaşacağım, kararı millet versin. Artık yeni yeni kurbanlar bulup onları da kullanmanı engelleyeceğim. Parti içindeki ülkücüleri de birbirine düşürmene engel olacağım. Senin maskeli yüzünü senelerce anlatacağım hatta kitap haline getireceğim. Tüm gerçekleri anlatacağım.

"Hakkım zehir, zıkkım, haram olsun"

Yukarda bahsettiğim gibi, parti kurulup 2018 genel seçimlerine girene kadar bana devamlı 'hakkını helal et, hakkını helal et' demiştin. O zamanlar cevap vermemiştim. Şimdi veriyorum, haram olsun, zehir zıkkım olsun"

Disiplin kuruluna sevk edilen Tamer Kayaalp ile Sevinç Gümüş de karar sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımla tepki gösterdi. İşte o tepkili paylaşımlar:

Kayaalp, Akşener’e seslendi: Bir tek beni mi sığdıramadınız

Sayın genel başkanım, partiler hırsız, avantacı, uğursuz, menfaatperest doluyken 8 yıllık emeğime, ailemin ve benim çektiğimiz sıkıntılara ve kenara çekilip geçimimle meşgul olmama, hiçbir makamı işgal etmeme rağmen sıradan bir parti üyesi olarak sığdıramadınız mı beni partiye?

Gümüş: Yangına körükle gitmediğimiz doğrudur

Akşener’in kararına tepki gösteren Sevinç Gümüş ise ‘‘Yangına körükle gitmediğimiz doğrudur fakat üzerimize gelen yangından da kaçamayız’’

Yorumlar (0)