İYİ Parti yönetiminde değişiklik: Partinin sembol ismi liste dışı kaldı!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin A takımında değişiklik yaptı. Teşkilat Başkanı Koray Aydın, yeni Siyasi İşler Başkanı olarak seçilirken, Teşkilat ve Gençlik Politikaları başkanlıkları direkt olarak Akşener'e bağlandı. Partinin sembol isimlerinden biri olan Yavuz Ağıralioğlu ise Meral Akşener’in belirlediği yeni Başkanlık Divanı'nda yer bulamadı.

SİYASET 30.03.2022, 17:11 31.03.2022, 11:10
İYİ Parti yönetiminde değişiklik: Partinin sembol ismi liste dışı kaldı!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Başkanlık Divanı'nda değişikliğe gitti.

Partiden gelen açıklamada, Parti Genel Başkanı Akşener başkanlığında yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, Başkanlık Divanı'nda yeni değişiklikler yapıldı.

Teşkilat ve Gençlik Politikaları, direkt olarak Akşener’e bağlandı

Yeni değişikliklere göre, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, yeni Siyasi İşler Başkanı olarak seçilirken, Teşkilat ve Gençlik Politikaları başkanlıkları ise direkt olarak Akşener'e bağlandı.

Değişiklik çerçevesinde, Seçim İşleri Başkanı olarak Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı olarak Mehmet Tolga Akalın, Kurumsal İlişkiler Başkanı olarak Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, Kadın Politikaları Başkanı olarak ise Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel seçildi. 

Genel Sekreter Uğur Poyraz, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu, Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet K. Erozan, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, STK Başkanı Burak Akburak ve Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale divandaki yerini korudu.

Toplumsal Politikalar Başkanlığı pozisyonuna seçilen Ayfer Yılmaz, Eğitim Politikaları Başkanlığına getirilen Sevinç Atabay ile birlikte Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevine seçilen Rıdvan Uz, divanda yer bulan yeni kişiler oldu.

Yavuz Ağıralioğlu’na yer yok!

Eski Kadın Politikaları Başkanı Ayşe S. Yanıkömeroğlu, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Nuri Okutan ve Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ise Yeni Başkanlık Divanı'na giremedi

Yorumlar (0)