İşte "Erken seçime gidilsin mi?" anketinin sonuçları...

Artı Bir araştırma şirketi tarafından yapılan "Erken seçime gidilsin mi?" anketinin sonuçları belli oldu. Ankete katılanların yüzde 55.7'si erken seçim yapılmasını istemiyor. 

SİYASET 18.11.2020, 08:50 18.11.2020, 15:39
İşte "Erken seçime gidilsin mi?" anketinin sonuçları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir sonraki genel seçimler için 2023 yılının Haziran ayına işaret etse de birçok muhalefet partisi erken seçime gidilmesini talep ediyor. 

Konuya ilişkin tartışmalar devam ederken, Artı Bir araştırma şirketi tarafından "Erken seçime gidilsin mi?" anketi yapıldı.

2-12 Kasım 2020'de gerçekleştirilen ankete 1.500 kişinin katılım gösterdiği ifade edildi. Söz konusu anketten oldukça dikkat çekici sonuçların ortaya çıktığı görüldü.

Katılımcıların büyük çoğunluğu "Erken seçime hayır!" dedi. 

Ankete katılan kişilerin yüzde 55.7'sinin 2023 yılının Haziran ayındaki genel seçimlerin erken bir tarihe çekilmesine karşı çıktığı, yani "Erken seçime gidilmesin." dediği öğrenildi. Ankete katılan kişilerin yüzde 38.4'ünün ise muhalefet partilerinin çağrılarına destek verdiği ve "Erken seçime gidilsin." dediği bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin erken seçim taleplerine tepki göstererek, dünyanın hiçbir gelişmiş veya gelişmekte olan ülkesinde erken seçime gidilmediğini, bunu sadece kabile devletlerinin yaptığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin artık eskisi gibi olmadığına dikkat çekerek, genel seçimlerin belirlenen tarihte yani 2023 yılının Haziran ayında gerçekleştirileceğini ifade etmişti. 

Erdoğan, ekonomik ve siyasi açıdan yeniden yapılanma sürecine girildiğini belirterek, böyle bir dönemde tüm zamanın ve enerjinin hedeflere ulaşmak için kullanılması gerektiğine dikkat çekmişti.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın zamanında erken seçim yaptığını belirterek, "Demek ki kabile devletiydik." demişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, esnafların, çiftçilerin ve hapiste haksız yere yatan kişilerin erken seçim talep ettiğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu, millî iradeden korkulmaması gerektiğini belirterek, "Adaleti biz sağlayacağız." demişti. 

Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de seçimin 2023 yılına kalmadan düzenleneceğini iddia etmişti. 

Yorumlar (0)