Köpek gezdirenin köpeği öldürülecek!

Çin'in Yunnan eyaletine bağlı bir ilçede, 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere köpek gezdirmek yasaklandı. Yasağa 3 kez peş peşe uymayanların köpekleri öldürülecek.

DÜNYA 18.11.2020, 09:03 18.11.2020, 17:30
Köpek gezdirenin köpeği öldürülecek!

Çin’in Yunnan eyaletine bağlı Zhaotong kentinin Weixin ilçesinde, 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak yasak beraberinde büyük tartışmaları getirdi. Tartışmaların sebebi yasak değil, yasağa uyulmaması üzerine uygulanacak yaptırım! Söz konusu yasak, peş peşe 2 kez ihtar alan köpek sahibinin 3. kez köpekle gezerken yakalanması durumunda köpeğine önce el konulacak ardından öldürülecek.

Weixin ilçesi yetkililerinin aldığı karar, sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı. Tepkiler üzerine kararın yeniden gözden geçirilmesi öngörülüyor.

Weixin yetkilleri, söz konusu kararın halkı korumak maksadıyla alındığını, son dönemlerde tasmasız hâlde gezdirilen köpeklerin insanlara saldırarak ısırdığı ve ciddi yaralanma vakaları yaşandığını kaydetti.

Üçüncü kez yakalanırsa köpek ölecek

Karara göre köpek gezdirirken yakalanan kişi ilk seferinde sözlü olarak uyarılıp bu uyarı kayıtlara geçirilecek. Aynı kişi ikinci kez yakalanırsa bu kez 50-200 yuan arasında para cezası uygulanacak ve bu ceza da kayıtlara geçirilecek. Üçüncü kez yakalanması durumunda kayıtlara bu da geçirilecek ve köpeğe el konulup itlaf edilecek.

Hayvanseverlerden tepki!

Kararın büyük zalimlik olduğunu belirtenler, köpeklerin insanlara saldırmasının önüne geçilmesi isteniyorsa bu kadar ağır bir tedbir alınmasının aşırı olduğunu söylüyor.

Çin'de vahşi hayvanların tüketimi ile ilgili büyük mücadele veren Hayvanlara Eziyeti Önleme Derneğinin yöneticisi Dr. Jaipal Singh Gill, köpekleri kapalı mekana kapatmanın hayvanın refahı noktasında büyük eziyet olduğunu belirterek, köpeklerin gezmesinin yasaklanması yerine, hayvan sahiplerinin eğitilmesinin, onlara sorumlulukları üzerine eğitim verilmesinin ve köpekleri tasmasız gezdirmemesi gibi kuralların uygulanabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)