İmamoğlu'nun mesajlarına CHP'den ilk tepki

CHP'de seçim sonrası değişim tartışmasını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yol haritasını açıkladı. "İstanbul'a mühürlü" olduğunu dile getiren İmamoğlu, "İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum." mesajı verdi. İBB Başkanı'nın açıklamalarına CHP'den ilk tepki geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Sayın Genel Başkan'ın söylediği gibi oldu." dedi.

SİYASET 15.08.2023, 17:49 16.08.2023, 18:16 Hanife
İmamoğlu'nun mesajlarına CHP'den ilk tepki

Değişim tartışmalarının yaşandığı CHP'de sürecin önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında yol haritasını açıkladı.

"İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum." diyen İmamoğlu, bu sözlerle yeniden İBB başkanlığına adaylığını açıklarken 1 saati aşan konuşmasında sık sık "değişim" mesajı da verdi.

CHP'den ilk tepki

İmamoğlu'nun bu açıklamalarına ise CHP'den ilk tepkiler geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu'nun belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi gerektiğini söylediğini hatırlatarak "Söylediği gibi oldu." dedi.

Öte yandan Öztrak, "Gemiyi hep birlikte sağlam limana ulaştıracağız." vurgusu da yaptı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise, "Ekrem Bey’in vermiş olduğu kararı önemli ve değerli buluyorum. Bu karar en çok İstanbulluları ve hepimizi memnun etmiştir." dedi.

İmamoğlu'nun kendisiyle ilgili ifadesi için "Parti tarihini bilen, bagajı olmayan, geçmişi temiz tüm gençler adına kendisine teşekkür ediyorum." açıklamasını yapan Özel, "Parti ile ilgili süreçleri hepimiz yakından takip ediyoruz genel başkanın en doğru kararı vereceğini düşünüyoruz." dedi.

Yorumlar (0)