Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı adayı için gönlünden geçen ismi açıkladı!

Cumhurbaşkanı adaylığında Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği destek ile bilinen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhurbaşkanı adayının altılı masa içinden belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

SİYASET 12.08.2022, 11:13
Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı adayı için gönlünden geçen ismi açıkladı!

2023 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, muhalefet tarafında cumhurbaşkanı adayı konusunda belirsizlik devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun adı öne çıkıyor

Cumhur İttifakı kanadında, adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağı duyurulurken, muhalefet kanadındaysa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı öne çıkıyor.

CHP'li isimler tarafından belirli aralıklarla yapılan açıklamalar da Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yönünde seyrediyor.

Kılıçdaroğlu'na verdiği destek ile biliniyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sadece CHP'liler tarafından destek görmüyor. Kılıçdaroğlu, aynı zamanda 'altılı masa' ismini verdikleri muhalefet bloğunda yer alan bazı partiler tarafından da büyük destek görüyor.

Kılıçdaroğlu’na destek veren isimlerden biri de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal.

"Kemal Bey’in adaylığı için biz gerekli desteği veririz"

Gültekin Uysal daha bir süre önce yaptığı Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili açıklamada, "Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakıyorum. Bu anlamda bizler Kemal Bey’e gerekli desteği veririz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamasının ardından Gültekin Uysal’dan bir de dikkat çeken bir paylaşım geldi.

"Cumhurbaşkanı adayının 'altılı masa' içinden belirlenmesi kanaatindeyiz"

Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Uysal, "Cumhurbaşkanı adayının “Altılı Masa” içinden belirlenmesi gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Yorumlar (0)