Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Bu bağlantıya tıklamayın

Telefonlara gönderilen iş arama mesajları dolandırıcıların seçtiği yeni yöntemlerden bir tanesi oldu. Tanınmış bir şirket adının eklenerek yollanılan mesajlarda insanlara günlük olarak 3 bin TL kazanç elde edeceği söyleniyor. İş başvurusu yapmak isteyen kişiler ise bu mesajda bulunan linke tıklar tıklamaz dolandırıcıların ağına düşüyor.

YAŞAM 12.08.2022, 11:22 13.08.2022, 08:40
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Bu bağlantıya tıklamayın

Son zamanlarda hızlı bir şekilde yayılan “İş ilanı mesajı” dolandırıcılığı birçok kişinin kandırılmasına yol açıyor. Günlük olarak 3 bin liraya kadar ulaşan kazanç garantisinin sağlandığı mesajlarda tanınmış bir şirketin adı veriliyor. Mesajda, "Merhabalar, ...'nın işe alım işlemlerini sağlayan müdürüm, şu an açık pozisyonlar sebebiyle sizleri evinizden part-time şekilde çalışmaya davet ediyoruz, maaş çalıştığınız gün verilecektir, günlük ödemeler 800-3 bin TL arasında değişmektedir. Otomatik bir şekilde eklemek adına lütfen bağlantıya tıklayın." deniliyor.

Direktifler verip bilgileri çalıyorlar

Burada yer alan bağlantıya tıklayıp bütün kişisel bilgilerini giren kişiler kaydeden, üyelik sağladıkları için ilk kısımda 50 TL hediye kazanıyorlar. Daha sonra dolandırıcılar, “Görevi bitirmen gerek” şeklinde ifadelerde bulunarak vatandaşlardan farklı tutarlarda para isteğinde bulunuyor.

Hediyelerle göz boyuyorlar

Edinilen bilgilere göre, yalnızca mesajda yer alan linke basıp iş başvurusu yapmak isteyenler şu şekilde bir yanıt alıyor. “Bu işin süreci olukça basit ilerlemektedir. AVM'de esnaf tarafından yollanan siparişi bitirdiğimizde ve tüccarın satışlarını yükselttiğimizde, tüccar sizlere bir komisyon ödemesi sağlayacak." deniyor.

Ardından insanlardan söz konusu olan internet sitesine kayıt yapılması isteniyor. Kayıt işlemini tamamlayan kişilere ise ilk kısımda 50 TL gibi bir ödeme sağlanıyor.

İnandırmak için “Ortak” diyorlar

Dolandırıcılar işlemlerin daha inandırıcı durması adına internet sitesi üzerinde online satış bölümlerinin isimlerinin de “Ortak” ifadesiyle gösteriyor.

“Bu durumlara itibar etmeyin”

Bu olayla karşı karşıya kalanların hızlı bir şekilde suç duyurusunda bulunmasına dikkat çeken Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Aslı Korkmaz, “Aslında bu durumda iki adet suç bulunuyor. İlk suç, kişisel bilgiler hukuka aykırı bir şekilde satılmış. İkinci suç ise tamamıyla dolandırıcılık. WhatsApp üstünden bu şekilde sizlere atılan mesajlara itibar etmemelisiniz, linklere tıklamamalısınız.” dedi.

Yorumlar (0)