FETÖ elebaşı Gülen’in veliahttı Mehmet Ali Şengül, öldü 

FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in yerine geçmesi beklenen Mehmet Ali Şengül, Almanya’da öldü. Şengül’ün 3 aydır Covid-19 tedavisi gördüğü öğrenildi. 

SİYASET 13.07.2021, 10:15
FETÖ elebaşı Gülen’in veliahttı Mehmet Ali Şengül, öldü 

FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in veliahttı olan ve kırmızı listede aranan Mehmet Ali Şengül, 3 aydır Covid-19'dan tedavi gördüğü hastanede öldü. Başı için 10 milyon TL ödül konulan Şengül’ün Hessen eyaletindeki hastanede öldüğü öğrenildi. 

Fethullah Gülen’in yakınındaki 14 kişiden biriydi 

Fethullah Gülen’in, örgütü kurduğu 1966 senesinde yakındaki 14 kişiden biri olan Şengül, Gülen öldükten sonra yerine geçecek kişiydi. Örgütün Türkiye’deki operasyonlarını koordine eden ve yürüten “İstişare Heyeti” olarak bilinen “Karanlık Kurul” içerisinde yer alıyordu. “İstişare Heyeti”, bazı dava dosyalarında “Başyüceler” olarak da geçen bir kurul. 



Gülen Türkiye’den kaçınca vekaleti aldı 

Mehmet Ali Şengül, 16 Şubat 1983 tarihinde gözaltına alınmış ve 2 hafta sonra serbest bırakılmıştı. Hakkındaki soruşturmalara karşın Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevine devam eden Şengül’ün tayini bir süre sonra Samsun’a çıktı. Burada “Samsunlu Hoca” olarak anılan şahıs, Gülen Türkiye’den önce Avustralya’ya oradan da İsviçre ve sonrasında Almanya’ya kaçınca vekaleti alarak Gülen’in yerine bakmıştı. 

1999 senesinde örgütün asker-polis sorumlusuydu 

Mehmet Ali Şengül, 1999 senesinde örgütün asker-polis sorumlusu olarak görev yaptı. 2001 senesinde ise Orta Asya sorumlusu olarak atandı. FETÖ’nün Türkiye imamı olan Mustafa Özcan ile aralarında liderlik çekişmesi olduğu bilinen Mehmet Ali Şengül, Uzak Doğu imamlığı görevini de üstlendi. 



FETÖ iddianamelerinde adı sıklıkla geçiyor 

Şengül’ün örgüt içinde yönlendirme, terfi ve tayin görevlerinde olduğu, FETÖ iddianamelerinde sıklıkla geçmişti. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden önce Almanya’ya kaçan şahıs, anayasal düzeni ihlale teşebbüs” ve “silahlı terör örgütü yöneticiliği” başta olmak üzere pek çok suçtan aranıyordu. 

Yorumlar (0)