Erdoğan: Tek parti faşizmini özlüyorlar!

Çok partili sisteme geçişle birlikte CHP'nin elinden "tek parti faşizmi"nin kayıp gittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâlâ tek parti faşizmini özleyenlerin olduğunu söyledi.

SİYASET 20.01.2021, 14:09 21.01.2021, 09:12
Erdoğan: Tek parti faşizmini özlüyorlar!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Sakarya ve Yalova teşkilatlarının 7. Olağan İl Kongrelerine video konferans yoluyla Vahdettin Köşkü'nden katıldı.

Çok partili siyasete geçiş ile birlikte CHP'nin ellerinin altından "tek parti faşizmi"nin kayıp gittiğini ve hâlâ tek parti faşizmine özlem duyanların bugün var olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasinin kurallarıyla milletten alamadıkları yetkiyi, gasp yoluyla kendilerine takdim edilmesini bekleyenlerin daha çok bekleyeceğini söyledi.

Cumhuriyet tarihince yapılanların 5-10 katı

İftira ve yalan üzerine kurulu manasız polemiklerle milletin enerjisini ve Türkiye'nin zamanını heba edenlere eyvallahlarının olmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 18 sende, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların 5-10 katı özgürlük ve hak açılımlarıyla, proje ve yatırımlarla donattıklarını, millî iradeye ve üstünlüğüne sıkıca sahip çıktıklarını vurguladı.

15 Temmuz'da olduğu gibi, Hükümet olarak girdikleri tüm mücadelelerde milletin de yanlarında olduğunu, cesaret ve destek verdiklerini, istikamet gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, siyasette hizmet mücadelesinin bir bayrak yarışı olduğunu, bundan sonraki il kongrelerinde de değişikliklerin olacağını kaydetti.

Anadolu Türklere yakıştırılmadı

Türk milletinin 10 asırdır üzerinde yaşadığı bu topraklarda milyonların alın terinin, emeğinin, azminin ve kanlarının bulunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt'ten bugüne kadar Türk milletinin mücadelesiz geçen bir tek gününün olmadığını, aradan bir 1000 yıl daha geçse de hâlâ bu vatanı Türk milletine yakıştıramayanların, çok görenlerin olacağını dile getirdi.

Bir asır önce Çanakkale'de Türk milletinin, Anadolu'da izi kalmayacak şekilde silinmeye çalışıldığını ve o gün verilen cevabın hâlâ hazmedilemediğini bildiren Erdoğan, dört taraftan işgal altına alınmış, meclisi ve ordusu dağıtılmış, soluk alacak tüm yolları tıkanmış Anadolu'da yakılan ve Türk milletini muzaffer kılan istiklal ateşinden dolayı canı yananların o günkü hayallerinden bugün de vazgeçmediklerini iyi bildiklerini ifade etti.

Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar!

Rahmetli Adnan Menderes'in öncülüğünde çok partili sisteme geçilerek CHP'nin elinden "tek parti faşizmi"nin alındığını ancak bugün hâlâ tek parti faşizmini özleyenlerinin bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, rahmetli Turgut Özal'ın Türkiye'yi dünyanın en seçkin ve itibarlı ülkeleri arasına koymak için başlattığı reformları içlerine sindiremeyenlerin yaşadıkları savrulmaların da çok iyi bilindiğini vurguladı. Erdoğan, AK Parti'nin 18 senelik iktidarında, Türkiye'yi ekonomide ve demokraside getirdiği düzeyi görmemek için gözlerini kapatanları, duymamak için kulaklarını tıkayanları, inanmamak için kalplerini karartanların da çok iyi bilindiğini ifade etti.

Hizmetlerden faydalanmayan yoktur

81 vilayet, 973 ilçe, 1389 belediye, 42.000 mahalle ve köyde bugün AK Parti'nin hizmetinin olmadığı tek bir nokta bulunmadığını dile getiren Erdoğan, verilen hizmetlerden yaşamının her alanında, her an faydalanamayan bir tek kişinin olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)