Erdoğan: Hayat pahalılığının farkındayız

Erdoğan, "Halkımızın en büyük sıkıntısının hayat pahalılığı olduğunun farkındayız. Bunu önlemek ve halkımızı enflasyona ezdirmemek bizim boynumuzun borcudur. Sosyal destek programlarımızın sayısını artıracağız ve hiç kimseyi açıkta bırakmayacağız." dedi.

SİYASET 21.03.2022, 20:47
Erdoğan: Hayat pahalılığının farkındayız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Kuruluşundan Günümüze Vekiller ve İl Başkanları Toplantısı'na iştirak etti.


"Mücadele bayrağını yükseltmeliyiz"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"AK Parti'yi medeniyetimizin birikimini gün yüzüne çıkaran büyük bir resim olarak nitelendiriyorum. Türkiye'ye hizmet etmek yalnızca makamla, unvanla olmaz. Ülkemizi dış güçlerin, darbecilerin pençesinden partimiz öncülüğünde beraberce kurtardık. Sizlerden çocuklarınıza göğsünüzü gere gere bırakacağınız bir ülke için sahip olduğunuz kuvveti sonuna dek kullanmanızı istiyorum.

Kadro değişimleri birer bayrak yarışıdır. Aktif iş hayatınız sona erdiğinde 'Üzerime düşen her şeyi yaptım.' diyebileceğiniz bir çaba sarf etmenizi istiyorum. Kazanımlarımızı korumak, güçlü ve büyük bir Türkiye'nin inşası için tekrar mücadele bayrağını yükseltmeliyiz. Kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü tuttuğumuz müddetçe elde edemeyeceğimiz hiçbir zafer yok. 

Partimizin her bir mensubu karşımızdaki muhalefeti cebinden çıkarabilecek yeteneğe sahiptir. 2023 yılında Türkiye'yi 2053 yılına taşıyacak yolların taşlarını hep beraber döşeyeceğiz. Coğrafyamızın ekonomik krizlerle şekillendirilmeye çabalandığı dönemde birliğimiz daha kuvvetli olmalı. 

"Hayat pahalılığının farkındayız"

Pandemiyle birlikte global lojistik ve üretim ağında yaşanan sıkıntı, Türkiye'yi hazırladığımız atılım için önemli bir fırsat oluşturdu. Yaşadığımız zorlu süreçlerin de etkisiyle mecburi bir ekonomi politikası değişikliğine gitmek durumunda kaldık. Hayat pahalılığına karşı halkımızı koruma altına alan adımlar attık. Doğal gaz, elektrik ve akaryakıt desteği için vergi kayıplarıyla beraber 200 milyar TL'nin üzerinde destekte bulunduk. Bu tutarın sene sonunda 300 milyar TL'yi bulması öngörülüyor. Halkımızın en büyük sıkıntısının hayat pahalılığı olduğunun farkındayız. Bunu önlemek ve halkımızı enflasyona ezdirmemek bizim boynumuzun borcudur. 

Ülkemiz, insanların mal ve can güvenliği hususunda en küçük bir tereddüt yaşanmadığı bir ülkedir. Türkiye, geçim meselesini, istihdamı her şeyin önünde tutuyor. Hayat pahalılığı her ülkede bir sorun. Sosyal destek programlarımızın sayısını artıracağız ve hiç kimseyi açıkta bırakmayacağız." 

Yorumlar (0)