Polis memuru 52,5 kilogram patlayıcıyla yakalandı

Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçesinde polis memurunun aracında 52,5 kilogram patlayıcı yakalandı.

GÜNDEM 21.03.2022, 21:23 22.03.2022, 13:01
Polis memuru 52,5 kilogram patlayıcıyla yakalandı

Hakkari’ye bağlı Yüksekova ilçesinde sürücülüğünü megakent İstanbul’da aktif olarak görev icra etmekte olan bir polis memurunun yaptığı otomobilde 52 kilogram 500 gram patlayıcı yakalandı.

133 parça halinde 52,5 kilogram patlayıcı ele geçirildi

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, sürücülüğünü İstanbul'da aktif olarak görev icra etmekte olan bir polis memurunun yaptığı otomobil, söz konusu ilçenin çıkışında durduruldu. Otomobilde gerçekleştirilen aramalarda, stepne havuzunun alt bölümüne yapılmış olan zula içine gizlenmiş durumda ve 133 parça halinde 52 kilo 500 gram ağırlığında patlayıcı madde ele geçirildi. Konuya ilişkin olarak gözaltına alınan şüpheli polis memuru ve suç unsurları, gerekli soruşturma yapılmak üzere Yüksekova'daki TEM Büro Amirliği personellerine teslim edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu

Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu: Soylu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Aktarım Kuzey Irak bölgesinden gerçekleştirilmiş. Şemdinli bölgesinde arabayı bırakarak anahtarı arabanın lastiğinin üzerine koyuyorlar ve uzaklaşıyorlar. O da gelip arabayı alarak götürüyor. Bu polis memurunu biz 2019 yılında adi suçtan ihraç etmiştik. Yani bir kablo hırsızlığı nedeniyle arkadaşlar yakalayarak ihraç ediyorlar. Ardından mahkeme kararıyla geri dönmüş. Biz sonra başka bir yere geçmesine karar verdik. Sonradan İstanbul’a geldi. Hedef İstanbul’du.

Yorumlar (0)