Erdoğan'dan tüm Türkiye'ye çağrı!

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına sivil anayasa ile girilmesi arzusunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 yılı içinde yeni anayasa ile ilgili tüm parti, stk, üniversite, akademisyen, medya, fikir ve aksiyon insanlarını çalışmaya davet etti.

SİYASET 10.02.2021, 13:29 11.02.2021, 09:47
Erdoğan'dan tüm Türkiye'ye çağrı!

Millî iradenin gücünü ortaya koyacak yeni Anayasanın, Cumhuriyetin 100'üncü yılı hedeflerini taçlandıracağına inancını dile getiren Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin yeni anayasa teklifine olumlu bakmasıyla Türkiye'nin ilk kez sivil Anayasa hazırlayıp gerçek özgürlük ortamında Türk milletinin takdirine sunma fırsatını yakaladığını vurguladı.

Yeni Anayasanın konuşulması ve hazırlanması için şartların gayet uygun olduğunu, üstelik küresel ekonomik ve siyasi güç dengelerinde yaşanan değişimde Türkiye'nin hak ettiği yeri alma imkânını gerçek manada değerlenmek için çok daha sağlam bir çatıya ihtiyaç bulunduğunu belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın Cumhur İttifakı'nın reform gündemine ilgi duyduğunu ve yüksek beklenti içinde olduğunu, kendilerini de yeni Anayasa hazırlanması teklifini kamuoyuna sunma hususunda cesaretlendirdiğini bildirdi.

Yeni anayasa konusunda tercihinin tüm siyasi partilerin sürecin içinde bulunması olduğunu, bunun için de sonuna kadar gayret göstereceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aceleye getirmeden, her kesimle istişare yürüterek, bir sonraki asrın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak Anayasa metninin ortaya çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'ye 18 senede Cumhuriyet tarihinde görülmeyen hizmetler ve eserler kazandıran bir iktidar olarak 2023 hedefine giden yolda millete ilk sivil anayasayı kazandırma şerefine nail olacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan tüm siyasi partilerimize, tüm akademisyenlerimize, tüm üniversitelerimize, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, tüm medya mensuplarımıza, velhasıl bütün fikir ve aksiyon insanlarımıza çağrı yapıyorum. Gelin, hep beraber yeni anayasa tekliflerimizi 2021 senesi içinde hazırlayıp tartışalım." dedi.

İnsan Hakları Eylem Planı

İnsan Hakları Eylem Planı'nı yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını, öteki başlıklar dışında yeni anayasa meselesi üzerine özet bir çerçeve sunacaklarını söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasaların doğaları gereği toplumun kahir ekseriyetinin desteğini görmek zorunda olduğunu, bunun ise ancak ülkedeki tüm kesimlerin yeni anayasa çalışmalarında kendilerini içinde görebileceği bir formülle mümkün olabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin 100'üncü senesini darbe anayasası ile değil, Türkiye'ye ve Türk milletine yakışan bir sivil Anayasa ile karşılama çağrısında bulundu.

51 milyar lira pandemi desteği

Batılı ülkelerin Cvid-19 pandemisi ile baş etmekte güçlük çekerken, Türkiye'nin pandemi dönemi sonrasının hazırlıklarına başladığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, faaliyetleri geçici olarak durdurulan esnaflar başta olmak üzere, pandemiden etkilenen her vatandaşın sıkıntısını bildiklerini ve yakından takip ettiklerini, bu sıkıntıların aşılması için sıkça yeni destek programları geliştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, sadece sosyal koruma kalkanı çerçevesinde halka ve çalışanlara 51 milyar liranın üzerinde destek verdiklerini bildirdi.

Hazinenin, esnaf ve milletin emrinde olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bay Kemal yapılanları takip edemiyorsa biz ne yapalım? Biz kasadan çıkanı da, nereye ne kadar gittiğini de çok iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir Belediyesi'nin borçları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çiğli Tramvayı'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmayı değerlendiren Erdoğan, kendi belediyesinin Hazine'den borç almak yerine, daha uygun şartlarda borçlandığını gurur duyarak anlattığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin istese de Hazine'den borç alamayacağını çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi bütçesinin 2,5 katı borcunun bulunduğunu, bu nedenle borçlanma hakkına sahip olmadığını söyledi. Erdoğan, "Bay Kemal, bunları öğren." diye seslendi.

İstanbul eskiye dönüyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul'u musluklarından su akmayan, sokakları çöplerden geçilmeyen, ulaşımı felç, havası kirli, etrafı altyapısız gecekondularla çevrili, insanları umutsuz, mutsuz ve sahipsiz bir şehir olarak devraldığını hatırlatan Recep Tayyip Erdoğan, birkaç senede İstanbul'un bütün problemlerini çözdüklerini ancak maalesef geçmiş kötü manzaraların bazılarının, son dönemde yine İstanbul’da hortlamaya başladığını, kötü manzaraların İzmir’de ve CHP’li diğer belediyelerin görevde olduğu başka kentlerde de sıkça görülmeye başlandığını ifade etti.

Yorumlar (0)