Rusya: Uzay hakkında Türkiye ile görüşüyoruz

ABD ve Avrupa basını Türkiye'nin "Millî Uzay Projesi"ni "endişe" içinde manşetlerine taşıdı, ABD'den demokrasi dilenenler ise projeyi alaycı üslupla eleştirdi. Rusya ise iki ülke arasında uzay faaliyetlerine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü duyurdu. Roscosmos, "Türklerle çalışmak bize daima memnuniyet veriyor." açıklamasında bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.02.2021, 13:50 11.02.2021, 09:47
Rusya: Uzay hakkında Türkiye ile görüşüyoruz

Roscosmos'tan (Rusya Federal Uzay Ajansı) yapılan yazılı açıklamada, uzay faaliyetleri ile ilgili Rusya ile Türkiye arasında iş birliği konusunda çalışmaların aktif bir biçimde yürütüldüğü bilgisi verildi.

Açıklamasında "Türk ortaklar ile çalışma fırsatı bulmak daima bizim için memnuniyet veriyor" diyen Roscosmos, "Uzay sektöründe Türkiye ve Rusya daha şimdiden çok güçlü bağlantılar oluşturdular. Uzun süredir bireysel uzay projelerinin uygulanma olasılığı üzerinde tartışıyoruz ve Türkiye'nin kendi millî uzay ajansını kurmasıyla görüşmelerimiz yeni bir boyut kazandı.” ifadelerini kullandı.

Roscosmos, "Türkiye’den somut teklifler bekliyoruz. Uzay faaliyetleri konusunda iş birliğini daha ileri düzeye taşımak için hükümetler düzeyinde belge hazırlanması için çalışmalar sürüyor." açıklamasında bulundu.

Dün Türkiye’nin "Millî Uzay Programı" Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dünyaya tanıtılmıştı.

Program dünya basınında geniş yer bulmuştu.

Kendi ülkesinin, tarihe geçecek projesinden rahatsız olanlar da vardı.

Yorumlar (0)