Erdoğan'dan muhalefete slogan tepkisi: Menderes'in hatırasını kirletiyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da yaptığı konuşmada Altılı masa tarafından hazırlanan mutabakat metnini eleştirdi. "Yeter, söz milletindir!" sloganını kullanan CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Adnan Menderes'in hatırasını kirleterek slogana çökmeye çalışıyorlar. O slogan bizimdir, ne yüzle sahiplenmeye kalkıyorsun?" ifadelerini kullandı.

SİYASET 04.02.2023, 16:54 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan muhalefete slogan tepkisi: Menderes'in hatırasını kirletiyorsunuz

Aydın Toplu Açılış Töreni için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen törende konuştu. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere işaret eden Erdoğan, "Bir kez daha sandıkları patlatmaya var mısınız? 23 Nisan 1920'den 14 Mayıs 2023'e varan süreçte birçok bedel ödedik. Bunun karşılığını alacağımız döneme girmek üzereyiz. Kritik bir eşikte duruyoruz. Onlar Türkiye'yi eski kaos günlerine döndürmek istiyor. biz ise Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla buna karşılık veriyoruz." dedi.

"Avrupa'dan aferin almak için program hazırlamışlar"

Altılı masa tarafından hazırlanan "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" hakkında konuşan Erdoğan, "Avrupa'dan aferin almak için program hazırlamışlar. İplerini emperyalistlerin eline vermişler. Hazırladıkları belge bunu gösteriyor. Belgeye koydukları başlıkların çoğunu zaten yaptık, kalanı da yapılıyor. Eski Türkiye'yi yeniden hortlatmak istiyorlar. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu şanlı cumhuriyeti son 20 yılda ne seviyeye getirdiğimizi görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"O slogan bize aittir, ne hakla bunu sahiplenmeye kalkıyorsun?"

Erdoğan, "Türkiye'nin ayağına yeniden pranga vuramayacaksınız. Yeniden meydan okuyorum. Vesayet heveslisi muhterislere sesleniyorum; kazanamayacaksınız. Küresel siyasetin maşalarına 14 Mayıs'ta 'Yeter, söz milletindir!' diyeceğiz. 14 Mayıs'ta 'bay bay Kemal' diyeceğiz. Adnan Menderes'in hatırasını kirleterek 'Yeter, söz milletindir' sloganına çökmeye çalışıyorsunuz. O slogan bize aittir, ne hakla bunu sahiplenmeye kalkıyorsun?" diyerek tepkisini gösterdi.

Yorumlar (0)