Erdoğan'dan altılı masaya mutabakat metni tepkisi: Onlar için üzücü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında altılı masa tarafından açıklanan "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" hakkında açıklamalarda bulundu. Metinde yazan şeylerin çok daha fazlasının zaten yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Derme çatma bir metin. Bunlara bel bağlayanlar için gerçekten üzücü bir durum." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun "Bay Kemal" ifadesini çok sevdiğini belirten Erdoğan, "İşte sana yeni bir slogan; bay bay Kemal!" dedi.

SİYASET 01.02.2023, 13:10 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan altılı masaya mutabakat metni tepkisi: Onlar için üzücü

AK Parti'nin grup toplantısında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yasama, yürütme ve yargı süreçlerinin daha sağlıklı hale geldiğini kaydeden Erdoğan, "Seçimlerden sonra da çalışmaları sürdüreceğiz. O kadar krize rağmen yılmadık. 2002'den bu yana Türkiye çok gelişti, muhalefet bu gelişimin hızına ayak uydurmadı." ifadelerini kullandı.

"Boşuna beklentiye girmişiz"

Altılı masanın "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" hakkında konuşan Erdoğan, "6 parti bir araya geldi, zar zor bir ortak politika metni oluşturdu. Böyle bir iddiayla bir metin hazırlayınca ister istemez bir beklentiye giriyorsunuz. 'Acaba vizyonumuzu aşan bir şeyler çıkar mı?' şöyle bir baktık. Bakmaz olaydık. Daha adayını bile belirleyemeyen aciz bir masayla ilgili fazla beklentiye girmemek lazım. Bu partilere bel bağlayanlar için gerçekten üzücü bir durum." dedi.

"Derme çatma bir metin"

Muhalefet liderlerini yeni projeler için kafa yormadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Altılı masanın metniyle ilgili değerlendirmeleri bakanlıklarımız zaman zaman paylaşacak. O başlıklarda vadettiklerinin çok daha fazlasını yaptık, farkına varamamışlar. Adeta kalpleri mühürlenmiş. Metinde selam vermedikleri kalmadı. PKK, HDP, FETÖ... OHAL KHK'larını iptal edeceklerini söylüyorlar. MİT ve Genelkurmay'a sataşarak terör örgütlerine selam yolluyorlar. Savunma sanayii projeleri hakkındaki başlıklarla Batı'ya selam gönderiyorlar. 5 yılda 5 milyon istihdam sağlayacaklarmış. Bu derme çatma programla milletin karşısına çıkabiliyorlar. Türkiye, böyle bir muhalefeti hak etmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Bay bay Kemal"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenirken zaman zaman "Bay Kemal" ifadesini kullandığını hatırlatan Erdoğan, "Kendisi bu hitabı çok sevmiş. Adaylığa kalkınca bunu kendisine slogan olarak bellemiş. O zaman kendisine yeni bir slogan vereyim, istediği gibi kullansın. Telif istemiyoruz, bay bay Kemal. Bunu tepe tepe kullanabilir. Benim adaylığım yıllar öncesinden belliydi. Kendileri aday çıkaramadığı gibi şimdi de benim adaylığımdan bahsetmeye başladılar. Şimdiye kadar aklınız neredeydi? İşleri güçleri, bizim yaptıklarımızı yıkmaya çalışmak. Bu utanmazlık siyasetine 14 Mayıs'ta gereken yanıt verilecek." dedi.

Yorumlar (0)