Bahçeli’den muhalefete adaylık tepkisi: Bu kadar mı korkuyorsunuz?

Altılı Masa’nın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığına muhalefet kadının karşı çıkmasına tepki gösteren Bahçeli, "Erdoğan'ın aday olmasından bu kadar mı korkuyorsunuz?" dedi.

SİYASET 29.01.2023, 17:12
Bahçeli’den muhalefete adaylık tepkisi: Bu kadar mı korkuyorsunuz?

Amasya'da "Aziz Milletim Sıra Sende" mitinginde açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday gösterilmesine karşı çıkan muhalefete tepki gösterdi.

“Adayımız Erdoğan’dır”

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının ahlaki, hukuki ve meşru olduğuna işaret eden Bahçeli, “26 Ocak günü Altılı Masa tarafından yapılan açıklamada Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına yönelik karşı bir tavır alınmıştır. Bu fikri 6'lı masaya kim vermiştir? Adaylığa karşı bir tavır içerisinde olan metin hangi büyükelçinin odasında oluşturulmuştur? Sayın Erdoğan'ın aday olmasından bu kadar mı korkuyorsunuz? Bizim düşüncemiz, zillet birliğinin kaosa oynadığı şeklindedir. Bizim adayımız açık ve nettir. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayımız olacaktır” dedi.

“Kukla arıyorlar”

Altılı Masa’nın aday belirleyemediğine dikkat çeken Bahçeli, “Son yaptıkları görüşmede bir sonuç bildirisi metni yayınlandı. Bu durum rant ve gelir paylaşımın belgesi niteliğindedir. Bunların yaptıkları Cumhur'un zaferine gölge getiremeyecektir. Zillet ittifakının mevcut durumda cumhurbaşkanı adayı bile yok. Seçim günü belli olunca adayı duyuracağız demişlerdi, fakat şu zamana kadar adaylarını bilen yok. Altılı Masa konsey yapılanması ile kukla bir cumhurbaşkanı arayışındadır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)