Erdoğan'dan muhalefete adaylık yanıtı: 2018'de kronometre sıfırlandı

Denizli'de toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi adaylığına ilişkin altılı masa tarafından yapılan açıklamayı yanıtladı. Altılı masanın ortak metninde yer alan "Yeniden adaylığını koyamaz." ifadesine değinen Erdoğan, "2018'de yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldum, yani kronometre sıfırlandı. Yıllardır aklınız neredeydi, neden daha önce söylemediniz?" dedi.

SİYASET 28.01.2023, 16:25 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan muhalefete adaylık yanıtı: 2018'de kronometre sıfırlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Honaz Tüneli ve Denizli Çevre Yolu 2. Kısım'ın da aralarında yer aldığı projelerin açılışını yapmak için Denizli'ye gitti. Toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın gündeminde 14 Mayıs'ta yapılacağını açıkladığı cumhurbaşkanlığı seçimi vardı.

"Yıllardır neden konuşmadınız, şimdi mi aklınıza geldi?"

Altılı masanın adayını bir türlü açıklamadığına değinen Erdoğan, son toplantının karar metninde yer alan kendi adaylığıyla ilgili ifadelere değindi. Altılı masanın toplantısının ardından yayımlanan ortak metinde "Erdoğan'ın yeniden aday olması mümkün değil." şeklinde bir ifadenin geçtiğini belirten Erdoğan, "Kendileri aday çıkaramayınca bu kez bizim adaylığımıza sardılar. Aklınız neredeydi? Ben 4,5 yıldır Cumhurbaşkanıyım. Şimdi mi aklınıza geldi, neden tek kelime etmediniz?" ifadelerini kullandı.

"2018'de yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldum"

2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğini ve kronometrenin sıfırlandığını kaydeden Erdoğan, "2018'de bu sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak seçildim. Seçim gününe dair kaos senaryoları üretmeye başladılar. Çünkü kaybetme korkusu var. Altılı masa ile terör uzantılarını üst üste koyun. Yine de milletin iradesi karşısında güçleri yoktur. Eski Türkiye oyunlarını bırakın. Tek parti faşizmi özentisi dalaverelerden vazgeçin." vurgusunu yaptı.

"Sünepelikleri dikkat çekmesin diye bize çamur atıyorlar"

Daha önce Kandil ile Pensilvanya'nın desteğini alan dörtlü çeteyi gündeme getirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 yetersiz gelince sayıyı 6'ya yükselttiler. Üstüne bir de masa kurdular. Masa var ama aday yok. Kendi sünepelikleri dikkat çekmesin diye bizim adaylığımıza çamur atmaya kalkıyorlar. Bir de hiç utanmadan sıkılmadan 'Yeter söz milletin.' pankartları asmaya başladılar." dedi.

Yorumlar (0)