Erdoğan'dan '28 Mayıs' mesajı

Erdoğan, "Tüm bu anketler görüldüğü gibi iflas etmiştir. Sahte bir anket pazarı oluşturuldu. Esas anketi 14 Mayıs'ta halkım yaptı fakat şimdi ikinci en kuvvetli anketi, kesin anketi 28 Mayıs'ta yine halkım yapacak. Şuna inanıyorum, Allah'ın izniyle 28 Mayıs çok farklı olacaktır. 29 Mayıs gününe de o bir sinyal olacaktır. 29 Mayıs'a Allah'ın izniyle çok farklı uyanacağız kanaatindeyim." dedi.

SİYASET 16.05.2023, 23:34
Erdoğan'dan '28 Mayıs' mesajı

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir televizyon yayınında gündeme dair açıklamalar yaptı.



"Miting yapmayı düşünmüyorum"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Deprem bölgesinin belli bir kısmını da bu hafta sonunda ziyarette bulunacağım. Miting yapmayı düşünmüyorum, deprem bölgesinde mitinge benzer toplantılar gerçekleştirebiliriz.

Seçim meydanlarında verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Allah'ın izniyle 28 Mayıs gününden sonra, vatandaşlarımızdan yetki aldıktan sonra hepsini bir bir hayata geçireceğiz.

Vatandaşlarımızın her bir ferdine hizmet etmek için tüm gücümüzü ortaya koyduk, koyuyoruz ve yaşamımızı biz bu ülkenin her kentine adeta vakfettik.

Şuna inanıyorum, Allah'ın izniyle 28 Mayıs çok farklı olacaktır. 29 Mayıs gününe de o bir sinyal olacaktır. 29 Mayıs'a Allah'ın izniyle çok farklı uyanacağız kanaatindeyim.

Hep söyledim, bir defa daha söylüyorum, biz kazanınca bu ülkede hiç kimse kaybetmeyecek. Bu iki kere iki dört.



"Yasama ve yürütme eşgüdümlü olmalı"

Güven ve istikrar için yasama ve yürütmenin eşgüdüm içinde olması da çok mühim. Eğer istikrarlı bir yönetime sahipse o ülkede refah da huzur da olur. Geride bıraktığımız son beş senede biz bunu gösterdik.

An itibarıyla teşkilat başkanlığımız dün (15 Mayıs) gerçekleştirdiğimiz toplantının ardından bugün bir araya geldiler ve çalışıyorlar. Nerede ne gibi eksiklerimiz oldu, bu eksiklerimizi de ortadan kaldırmak suretiyle Allah'ın izniyle önümüzdeki döneme başta yerel seçimler olmak kaydıyla hazırlığımızı yapmamız gerekiyor. Yani iç muhasebemizi gerçekleştireceğiz, buna göre de gerekli adımları atacağız.



"YSK ve AA başarılı"

Seçim neticelerinin aktarılması ile ilgili eleştiriler yapılıyor. Gerek YSK (Yüksek Seçim Kurulu) gerekse Anadolu Ajansı görevini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Bunlar kendi beceriksizliklerine, çapsızlıklarına kılıf bulma gayretleridir.

Mağlup olmanın sorumluluğunu hiçbir daim Kılıçdaroğlu üzerine almaz. Masa arkadaşlarına laf söylemek yerine hıncını masadan çıkarıyor.

Tüm bu anketler görüldüğü gibi iflas etmiştir. Sahte bir anket pazarı oluşturuldu. Esas anketi 14 Mayıs'ta halkım yaptı fakat şimdi ikinci en kuvvetli anketi, kesin anketi 28 Mayıs'ta yine halkım yapacak.



"Devlet Bey'in sükuneti ve suhuletiyle..."

TBMM Başkanlığı seçimlerinde Devlet Bey'in (Devlet Bahçeli) o adeta devlet anlayışı içindeki sükuneti, suhuletiyle bu süreci atlatır ve TBMM başkanlığı seçimlerini de rahatlıkla Allah'ın izniyle geçirmiş oluruz."

Yorumlar (0)