Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist belli oldu

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasında kozlarını paylaşan iki İtalya ekibinden Inter, ezeli rakibi Milan'ı 1-0 mağlup ederek megakent İstanbul'da oynanacak finale adını yazdırdı.

SPOR 17.05.2023, 00:28
Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist belli oldu

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli turnuvasının yarı finalinde, Inter ilk müsabakada 2-0 mağlup ettiği Milan'ı Giuseppe Meazza Stadyumu'nda misafir etti.

İlk devrenin başında Milan gol için yüklense de Inter oyuna dengeyi getirdi. 

Maçta devre arasına golsüz beraberlikle gidildi.

Karşılaşmanın ikinci devresinde oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan Inter, 74'üncü dakikada Arjantinli golcü futbolcu Lautaro Martinez'in ayağından bulduğu golle öne geçti: 1-0

Maçta başka gol sesi çıkmayınca Inter, Milan’ı rövanş mücadelesinde de yenerek, İstanbul'da oynanacak olan finale adını yazdıran taraf oldu.

Mücadelenin son düdüğüyle birlikte Inter taraftarları çok büyük bir coşku yaşadı.

Öte yandan, Inter kadrosunda müsabakaya ilk 11'de çıkan ve 90 dakika süresince forma giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu da Inter formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak için ter dökecek.

Inter, 13 sene sonra final maçına çıkacak

Bu neticeyle birlikte Inter, Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı 2010'dan bu yana ilk defa finale çıktı.

Şampiyonlar Ligi’ni daha evvel üç defa kazanan Inter, altıncı defa bu kupada final oynayacak.

Diğer taraftan Inter, megakent İstanbul’un ikinci defa ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak olan ikinci İtalya ekibi olacak.

Inter'in final maçındaki rakibi ise bugün belli olacak. İngiltere ekiplerinden Manchester City, ilk müsabakada deplasmanda 1-1'lik skorla berabere kaldığı İspanya ekibi Real Madrid'i misafir edecek.

Yorumlar (0)