Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi konuştu: Anket firmalarına güvenmiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti öncesinde havalimanında yaptığı konuşmada anket firmalarına güveninin kalmadığını söyleyerek, milletin gereken cevabı sandıkta vereceğini ifade etti.

SİYASET 17.10.2021, 13:04 17.10.2021, 14:56
Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi konuştu: Anket firmalarına güvenmiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turunun öncesinde kameraların karşısına geçti.

Erdoğan, gündeme dair soruları yanıtlayarak, seçimlere dair düzenlenen anketlere ilişkin bir soru üzerine de değerlendirme yaptı.

“Yapılan anketlerin niyeti farklı”

Son zamanlarda yapılan anketlerin yapılma maksatlarının farklı olduğunu söyleyen Erdoğan, vatandaşların gereken cevabı seçimde vereceğini kaydetti.

“Anket firmalarına güvenmiyorum”

Erdoğan, anket firmalarının çalıştıkları partilere göre sonuç çıkardığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli arkadaşlar, özellikle son zamanlarda dolaşan anketlerin kimlerce ne maksatla yapıldığı gayet açıktır. Bu anketlerde yapılan manipülasyonlardan ciddi anlamda bıktık. Fakat gerçekçi anketler bunların manipülasyonlarını bütünüyle ayaklar altına alacak anketlerdir. Milletimize anketlerle psikolojik operasyon yapma çabaları her daim olmuştur. Biz bunlara alışığız. Benim kamuoyu araştırma firmalarına güvenimin olmadığını daha önce de paylaşmıştım.

“Çalıştıkları partilerin beklentilerine göre sonuç gösteriyorlar”

Bırakın son seçimlerde sonuçları bilmeyi, yakın bir tahminde bulunan dahi yoktu. Bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok açıkça gördük. Çalıştıkları partilerin beklentilerine göre sonuç ortaya koyuyorlar.

Milletimiz, eserleri ve yatırımları görmüyor mu zannediyorsunuz? Bu işlerin aynasıdır sandık. Milletimizin kalbinde yer alan AK Parti 2023 Haziran’da da inşallah yola devam diyecektir. Milletimizin balon anketlere gerekli olan cevabı vereceğini düşünüyorum.”

Kılıçdaroğlu’na yanıt

Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara ilişkin “Hesap verecekler.” sözlerine dair soru sorulmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin vesayet sistemi zihniyeti barındırdığını söyledi.

“Kılıçdaroğlu’nun açıklaması CHP zihniyetinin kanıtı”

Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun açıklaması, CHP’nin vesayet zihniyeti olduğunu gösteriyor. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için iradesini ortaya koydu. Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan kapattık. Ülkemiz bir hukuk devletidir, kabile devleti değildir. Artık Bay Kemal’in heveslendiği vesayet günleri geride kaldı.

Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine dair tehdidini, siyasi garabetini bir yana bıraktım, açıkça bu suçtur. Bir yandan memurları, öte yandan öğretmenleri, yeri geliyor polisi ve yargıyı tehdit ediyorsun. Bu darbe ve vesayet dönemlerinin dilidir.” dedi.

Yorumlar (0)