Doğu Perinçek: Feminizm kadını savunmuyor!

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, katıldığı bir TV yayınında nafaka, İstanbul sözleşmesi, feminizm, çocuk yaşta evlilikler gibi konularda önemli açıklamalar yaptı. Perinçek, feminizme ilişkin bir Batı dayatması olduğunu söyleyerek gerçekte bu akımın kelime anlamı gibi kadınların arkasında olmadığını söyledi.

SİYASET 28.11.2019, 18:31 18.11.2020, 19:51
Doğu Perinçek: Feminizm kadını savunmuyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Akit TV'de katıldığı yayında Muhammed Binici'nin sorularını yanıtladı. Programda İstanbul Sözleşmesi, çocuk yaştaki evlilikler, nafaka, feminizm ve çocuk velayeti konuları gündemdeydi.

"Feminizm kadını savunmuyor"

Feminizmin bir Batı dayatması olduğunu ve Türkçe'de 'kadıncılık' olarak karşılık gördüğünü fakat gerçekte kadınların yanında olmadığını kaydeden Doğu Perinçek, "Öyle bir noktaya geldi ki artık kadını feminizmden kurtarmamız lazım. Kadının kurtarılışı olarak ortaya çıkmış olan bir akım var ve bugün ise kadını kurtarmak diye meseleyle karşı karşıyayız. mor kadınla erkeği kapıştırmak... Feminizm kadını savunmuyor." şeklinde konuştu.

Perinçek, feminizmin çürümekte olan Batı kapitalizm ve emperyalizminin bütün dünyaya yaymış olduğu bir cereyan olduğunu, 12 Mart darbesiyle Türkiye'ye geldiğini ve ikinci atağını ise 12 Eylül tarihinde yaptığını söyledi.

"Medeni Kanun'un neresinden şikayetçisiniz?"

Perinçek kanunlarımızın milli olmadığını ve Medeni Kanunumuzun yanlış olduğunu savunan programdaki konuklara karşı ise, "Kanunun neresinden şikayetçisiniz? Medeni Kanun kadını ve erkeği eşit yaptı. Kanun aileyi koruyor, milleti koruyor.

Sizin övdüğünüz sisteme göre (Mecelle) tanıklıkta iki kadın bir erkeğe eşit, kadının mirastaki payı erkeğin yarısı kadar. Bunu kabul edebilir miyiz biz? Kadınlarımıza bunu kabul ettirebilir misiniz?" dedi.

'Milli kanunlarımız yok' diyen Refah Partisi İl Başkanı'na eleştiri...

Perinçek, Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı'nın yaptığı "Türkiye'nin en büyük problemi milli kanunlarının olmaması" sözlerine ilişkin ise, "Medeni Kanunumuz millidir. Hz. Muhammed'in dini nasıl ki bize uygundu ve biz Müslüman olduk, Arabistan'dan nasıl geldi diyerek reddetmiyorsak, Medeni Kanun'u da sırf geldiği yere göre reddedemeyiz.

Medeni Kanun bizi insan yapmıştır, Ortaçağ'dan kurtarmıştır, kadını ve erkeği eşit hale getirmiştir. Medeni Kanun'a sövmek çok yanlış. Bunu yapamazsınız. Ancak kadın ve erkeği eşit yaparak millet olursunuz. Kadın ve erkek eşit değilse siz millet değil, sürüsünüzdür. 

Buradan Türk milletine sesleniyorum: Millet erkek ve kadından oluşur. Kadını erkekle eşit görmeyen, aşağılayan, kadını cariye ve köle olarak kabul eden bir anlayış millet olamaz. Millet olabilmek için öncelikle Ortaçağ'dan kurtulmak gerekir. Bunun için Medeni Kanunumuz sonuna dek millidir. Milletimizin özlemlerine, ihtiyaçlarına, çağdaş, insanca, özgürce, eşitçe yaşama ihtiyacına cevap vermiştir. Medeni Kanun bizimdir." dedi.

İstanbul Sözleşmesi tartışması...

Son dönemlerin tartışmalı konularından İstanbul Sözleşmesine ilişkin ise Perinçek, Meclis'ten 2012 senesinde oybirliğiyle çıkan sözleşmeye Vatan Partisi'nin o zamanki dönemde buna karşı çıkan tek parti olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Cinsel istismara ilişkin Muş, Ağrı ve Diyarbakır gibi güneydoğu illeri ilk sırada yer alıyor. Demek ki Türkiye'de Atatürk devriminin uzanamadığı ve değiştiremediği kimi alanlar, bölgeler ve toplumlar var. Bunun için mesele şudur; Türkiye dervişler, şeyhler, müritler, cemaat ve tarikat mensupları ülkesi olamaz. Ortaçağ ilişkileri içinde Türkiye beylikten, ağalıktan, cemaat mensupluğundan, şeyhlikten ve FETÖ benzeri cemaatlerden kurtulmalıdır. Böyle bir toplumda kadının yeri olamaz.

"Nafakayı kaldırırsanız kadını sokağa atarsınız"

Şunu gördüm burada: Konuşmacıların hepsi kadını aşağıya iten bir sistemi savunuyor. Burada nafaka karşıtlığı oluştu. Eğer nafakayı kaldırırsanız kadını sokağa atarsınız. Kadını düşündüğünüzden bahsediyorsanız tarafımız nafakanın verilmesi yönünde olacak. Gelin hep birilkte kadınların tarafında olalım." 

Yorumlar (1)
Illayda keklik kose 3 yıl önce
Tesekur ederim