Destici, Kılıçdaroğlu'na anında cevap verdi!

BBP Lideri Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

SİYASET 19.02.2021, 14:26 20.02.2021, 15:12
Destici, Kılıçdaroğlu'na anında cevap verdi!

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası iki lider kameralar karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu'ndan 5 soru

Amerika ve Avrupa basınından derlenmiş 5 soruyu basın toplantısında yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Gara'daki başarısızlığın faturası, talimatı verene kesilmeli. Şimdiye kadar 5 soru sordum ancak cevap gelmedi. Sorularımın cevaplarını hâla bekliyorum." dedi.

Destici'den canlı canlı, yüzüne yüzüne cevap!

BBP Lideri Mustafa Destici ise Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra sözlere başladı ve cevabı net bir şekilde verdi.

Mustafa Destici, "Bazı sorular milletin önünde sorulur. Bazı sorular kapalı sorulur. TBMM'ye gelen Millî Savunma Bakanımız ve İçişleri Bakanımız bilgilendirmede bulundu. Ülkenin güvenliğinden sorumlu iki bakan, PKK’nın siyasi uzantısının olduğu TBMM'de ne kadar detaylı bilgilendirme yapabilir? Ha PKK ha HDP. Ha Murat Karayılan ha Pervin Buldan." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelenin herkesin ortak meselesi olduğunu, terörle mücadelede en önemli sorumluluğun siyasetçi olarak beraber hareket etmek olduğunu, asıl hedefte 13 silahsız Türk evladını kahpece öldüren PKK terör örgütünün bulunması gerektiğini ifade eden Mustafa Destici, kınanması gerekenin PKK terör örgütü olduğunu, böyle ağır bir durumda bile PKK’nın TBMM'deki siyasi uzantısı olan HDP'nin kınamaktan geri durduğunu söyledi.

Siyasi partilerin birbirini suçlamak yerine milletçe terörle mücadele konusunda nasıl mücadele verilmesi gerektiğini konuşmalarının doğru olacağını belirten Mustafa Destici, terör örgütü PKK'nın finansının kesilmesi gerektiğini, terörü destekleyenlerle de mücadele edilmesi gerektiğini, BBP olarak duruşlarının net olduğunu ve Cumhur İttifakı’ndaki konumunu koruduğunu vurguladı.

Mustafa Destici sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sınır dışı harekât olan Gara operasyonunda kahraman güvenlik güçlerimiz bir mağarada 13 evladımızın tutulduğu öğreniyor ve buna göre operasyon düzenliyor. Operasyonun amacı belli. Yavrularımızı sağ salim kurtarmak. Niyet çok önemli. Tabii ki 13 evladımız da zarar görmeden kurtarılmak istenmiştir. Bu çerçevede planlama yapılmış ve operasyon düzenlenmiştir.

Yorumlar (0)