Davutoğlu: Cumhur İttifakı, Doğu'da ciddi oranda oy kaybetti

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Cumhur İttifakı her iki bölgede de ciddi oy kaybediyor. Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da oy kaybediyorlar. Artık söz konusu bölgelerde Gelecek Partisi ve HDP var." dedi.

SİYASET 20.12.2020, 19:38
Davutoğlu: Cumhur İttifakı, Doğu'da ciddi oranda oy kaybetti

Ahmet Davutoğlu, 'Gündem Özel' programına katıldı.

Gelecek Partisi lideri, gazeteciler Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını cevapladı. 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "HDP kapatılsın." çıkışını eleştiren Davutoğlu, "Bu konuda da iki yüzlülük var. Bunları söyleyen Devlet Bahçeli ve milletvekilleri TBMM'ye gidiyorlar. HDP ile yan yana oturuyorlar. Ardından gidip Karadeniz'de ve İç Anadolu'da bu hususta kaygılı olan seçmeni tahrik etmek adına konuşuyorlar. Cumhur İttifakı her iki bölgede de ciddi oy kaybediyor. Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da oy kaybediyorlar." ifadelerini kullandı. 

Ahmet Davutoğlu'nun söz konusu programda özetle şöyle konuştu: 

"Artık Rahip Brunson'ı veren Erdoğan var"

"Ne yazık ki Brüksel'de, Pekin'de, Moskova'da, Washington oturanlar Erdoğan’ı artık çözmüş durumdalar. Hangi koşullarda ne tür tavizler verebileceğini çok iyi biliyorlar. Bir zamanlar ‘one minute’ dediği zaman dünyanın dikkatini çeken Erdoğan yok. ‘Bu can bu bedendeyken Rahip Brunson'ı vermem.’ dedikten kısa bir süre sonra 'Rahip Brunson'ı veren Erdoğan' var."

"Terör örgütüne prim vermiş oluyorlar"

"Parti kapatmalarına karşıyım. HDP ile siyasi olarak aynı noktada buluşmamız imkansız. HDP, terörle arasına mesafe koyarsa, elbette yan yana geliriz. Fakat ben bu mücadeleyi Şırnak sokağında veririm, Diyarbakır sokağında veririm. Bu, siyasi bir mücadeledir. Batman, Hakkari, Van, Nusaybin sokağına inmeyip; başkent Ankara’da HDP’yi kapatma söylemi üzerinden kendi kitlelerini konsolide etmeye çabalayanlar, teröre en fazla primi vermiş oluyorlar. Siyasi partilerin kapatılması, yalnızca yöneticilerinin cezalandırılması anlamına gelmiyor. Bir zaman sonra o partiye oy verenlerin de cezalandırılması anlamına geliyor. Söz konusu kitle, belli bir süre sonra mevcut sisteme olan güvenlerini yitiriyor. O kitleler ya PKK propagandasına açık duruma gelirler ya da apolitik bir biçimde kenarda beklemeye başlarlar."

"İkiyüzlülük"

"Bu konuda da iki yüzlülük var. Bunları söyleyen Devlet Bahçeli ve milletvekilleri TBMM'ye gidiyorlar. HDP ile yan yana oturuyorlar. Ardından gidip Karadeniz'de ve İç Anadolu'da bu hususta kaygılı olan seçmeni tahrik etmek adına konuşuyorlar. Cumhur İttifakı her iki bölgede de ciddi oy kaybediyor. Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da oy kaybediyorlar. Artık söz konusu bölgelerde Gelecek Partisi ve HDP var."

Yorumlar (0)