Sokak kedisi 'Mahmut', belediyenin maskotu haline geldi

Mersin'de Mezitli Belediyesi çalışanı tarafından beslenerek bakımı gerçekleştirilen sokak kedisi, belediye personellerinin ve işlemlerini yapmak için belediyeye gelen vatandaşların en büyük eğlence kaynağı olmayı sürdürüyor. Sevimli kedi, belediyede bulunan tüm birimleri özgürce geziyor, asansöre binenlerle beraber tüm katlara çıkabiliyor.

YAŞAM 20.12.2020, 20:13 21.12.2020, 17:59
Sokak kedisi 'Mahmut', belediyenin maskotu haline geldi

Mersin'in Mezitli ilçesinde yaşayan bir sokak kedisi, belediyenin maskotu haline geldi. Personeller tarafından 'Mahmut' adı verilen ve ismi boynuna asılan kedi, belediye çalışanları dışında Mersinli vatandaşların da ilgi odağı oluyor.

Belediyeye işlem yapmak için gelen vatandaşları da ilk olarak sevimli kedi Mahmut karşılıyor. Yaklaşık olarak bir aydır Mezitli Belediyesi personellerinin koruması altında olan Mahmut, hareketleriyle kendisini herkese sevdirmeyi de başarıyor. 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, her karşılaştığında Mahmut'la oynamayı ihmal etmiyor. Belediyeye gelen konuklara poz vermek, Mahmut için artık normal bir durum haline geldi.

"Herkes onu seviyor"

Sevimli kedinin, yaklaşık bir ay kadar önce Mezitli Belediyesi'nin yanında bulunan hayvan besleme ünitesine geldiği belirten belediye personeli Kübra Doğan Ada, "İlk gördüğümüzde tekir cinsi bir ev kedisi olduğunu fark ettik. Burada kalıcı misafir haline gelince, diğer arkadaşlarımızın  da onayı ile ona 'Mahmut' adını verdik ve bir yaka kartı yaptırdık. Belediye binasının her yanını rahatça dolaşıyor. Belediyeye gelen herkes onu çok seviyor." ifadelerini kullandı.

"Hepimize moral kaynağı oluyor"

Mezitli'de bulunan her canlının yaşama hakkını en üst seviyeye getirmek için çabaladıklarını kaydeden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise şu ifadeleri kullandı:

"Mezitlili vatandaşlarımızın her zaman diğer şehirlere nazaran daha aydın, çevresine ve doğaya daha saygılı olan, Türkiye ve Atatürk değerlerine sahip bireyler olduğunu her yerde vurguluyorum. Belediye personellerimiz de aynı aydınlık fikirlerle hizmet etmeye çaba sarf ediyor. Rutin olarak yapılan belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirirken de, hayvan ve doğa sevgilerini ihmalde bulunmuyorlar. 

Belediyemizde başka bir kedimiz daha vardı, aynı şekilde belediye binamızda özgür bir şekilde hareket ediyordu. Onu daha iyi koşullarda olacağı için bir vatandaşımız sahiplenip evine götürdü. 

Arkadaşlarımızın 'Mahmut' adını verdikleri sevimli kedimiz, ilçemizin tüm özgürlüğü ile rahatça her yeri gezebiliyor. İçleri ısıtan hareketleriyle, özellikle COVID-19'un yoğun olduğu bu günlerde çalışanlarımıza ve belediyemize gelen vatandaşlarımıza çok ciddi bir moral kaynağı oluyor. Ben de belediyeye her geldiğimde ve akşam gittiğimde, katlarda dolaştığı esnada karşılaştığım zaman bir süre vakit geçiyor, kendimi inanılmaz derece rahatlamış hissediyorum."

Yorumlar (0)