Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı: Başörtüsünü anayasayla çözelim

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı başörtüsü teklifine ilişkin de sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de başörtüsü meselesi mi var? Samimiysen bunu yasayla değil, anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi.

SİYASET 05.10.2022, 13:46 05.10.2022, 17:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı: Başörtüsünü anayasayla çözelim

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye tarihi yatırımlar kazandırmaya devam ettiklerini vurguladı. AK Parti’nin milletvekilleriyle ve bakanlarıyla hem Ankara’da hem de ilçe ilçe dolaşarak yurdun dört bir yanında milletle kucaklaşacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne söylüyorsak yerine getirme, ağzımızdan çıkan her şeyi ölçerek ifade etme mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

Metro hattı tartışması

“Muhalefetin seçim öncesi söyledikleriyle yaptıkları arasındaki uçurumu bugün belediyelerde görüyoruz. Bugüne kadar vaat ettikleri hiçbir şeyin arkasını getiremediler. Buna rağmen hala kendilerine ait olmayan projeleri sahiplenerek, hiçbir şey olmamış gibi gezebiliyorlar. Bunlarda yalanının sınırı yok. Aynı sinsi stratejiyi önümüzdeki seçimlerde de kullanmanın hazırlığındalar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle gençlerimizin sahip oldukları teknolojik imkanlar ve dünyayı okuyabilen birikimleri ile bu eskimiş tuzakları görebileceklerinden şüphe duymuyorum.“

TBMM çalışmaları

“Bugün televizyon başındaki vatandaşlarımız konuşmamızı heyecanla takip ediyor. Heyecan içinde bizleri takip eden milletimizle bugün bazı gerçekleri paylaşacağım. Önümüzde 8 aylık bir süreç var. Seçim takviminin belli olmasıyla TBMM’nin çalışmalarına ara vereceğini düşündüğümüzde, 5-6 aylık bir süre kalıyor. Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte Genel Kurul’da ve komisyonlarda sıkı bir mesai yaparak, gündemdeki tüm düzenlemelerin yasalaşacağına inanıyorum. “

Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştiri

“Malum zat, bildiğiniz gibi bir dönem SSK’nın genel müdürüydü. Ne yaptı bu adam diye sorduk mu? Onun genel müdür olduğu dönemde hastane odaları pislikten geçilmiyordu. Kan revan içinde tedavi olmaya çalışan hastalarımız vardı. İnsanları rehin alan bir anlayış vardı. Hastalar ölüyor ve rehin alıyorlardı. Ey Bay Kemal, senin gidecek yerin var mı?”

Enflasyon sorunu

“Bütün ümidini enflasyona bağlayanların hayallerini kursaklarında bırakacak hamlelerin hazırlıklarına devam ediyoruz. Türkiye, bir süredir çok büyük imtihanlardan geçmektedir. Bu sınamalar sebebiyle vatandaşlarımızın yaşamına yansıyan olumsuzlukları elbette vardır. Bu sorunu çözebilecek tek parti AK Parti’dir. Tek ittifak da Cumhur İttifakı’dır. Milletimize bu gerçeği gösterdiğimizde, sandık yolu da kendiliğinden açılacaktır. ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ gündeme geldiğinde, iktisadi yaklaşımımız sebebiyle bazıları bıyık altından gülüyordu. Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılar sebebiyle, bu uğurda kullanılan araçları tek tek devre dışı bıraktık. Pandemi yaşandı, üretime ara vermedik. Savaş çıktı, ihracatta gaza bastık. Biz her zaman büyümeyi sürdürdük.”

“İstihdam sayımız 31 milyona dayandı”

“Milletimizin işini ilk sıraya koyduğumuz anlayışımızla ekonomi programımızı uygulamaya devam ediyoruz. İstihdam sayımız bugün 31 milyona dayandı. Sosyal konut projesi gibi kampanyalarla milletimizi ev sahibi yapmanın yanı sıra istihdam ve ekonomik hareketliliğe de katkı sağladık. Bu ayın sonunda Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan TOGG’un banttan çıkış törenini yapacağız. Uluslararası yatırımcıların büyük bir ilgisi var. Ülkemizde güzel bir hava esmesini sağlayacağız.”

‘Başörtüsü’ tartışmaları

“Biz ülkemizde inşa ettiğimiz hizmet ve eser siyasetiyle, yurt dışında itibarımızı artıracak diplomatik temaslarla uğraşırken, bazılarının ise riyakarlık kokan çeşitli oyunların peşinde olduğunu görüyoruz. Önceki akşam CHP Genel Başkanı yaptığı açıklama ile bizim ömrümüzü adamamız sonucunda çözülen başörtüsü meselesiyle ilgili sözde günah çıkarıyor. Dün duyurdukları kanun teklifiyle, önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Bu zatın teklifini anlamakta zorlandık. AK Parti, bu konuyu Türkiye gündeminde çıkarmıştır. Ülkemizde şu başörtüyle ilgili bir mesele var mı? Ülkemizde özel sektörde ya da kamuda böyle bir sıkıntı var mı? Türkiye bir dönem TBMM’ye başörtüsüyle girdiği için kürsüden indirilen milletvekilleri görmüştü. Bu isimler de bunları alkışlamıştı.” 

“Yanına birkaç tane başörtülü bayanı alarak bu meseleyi çözdüğünü mü düşünüyorsun?”

“AK Parti, Cumhur İttifakı, TBMM ve hükümet olarak atılan bu adımın kazananı Türkiye olmuştur. Doğru ol be! Yanına birkaç tane başörtülü bayanı alarak bu meseleyi çözdüğünü mü düşünüyorsun? Adam gibi dürüst ol. İstismar siyaseti güderek vatandaşlarımızın karşına çıkma. Bu şahsın çoktan kapanmış bir meseleyle ilgili gece yarısı çıkıp, kanuni düzenleme teklif etmesinin arkasındaki riyakarlığı görüyoruz da, başka ne türlü bir hesap var, onu değerlendirmek gerekir.”

“Geçmişte yaşanan bu sorunun müsebbibi de CHP zihniyeti ve CHP faşizmidir”

“Bugün ülkemizde başörtüsü diye bir mesele kalmamıştır. Geçmişte yaşanan bu sorunun müsebbibi de CHP zihniyeti ve CHP faşizmidir. Başörtüsü meselesi ve kılık kıyafet, ne anayasa ne de yasa konusu olmaması gereken doğal bir insani haktır. Bu ülkede neden başörtüsü örtülüyor? Rabbimin emri olduğu için örtülüyor. Bu seni neden bu kadar rahatsız ediyor? Milletimizin inancına, tarihine ve değerlerine düşman olan CHP zihniyeti, geçmişte darbecilerle omuz omuza durarak önümüze böyle bir mesele çıkarmıştır. Zorlama yorumlarla Türkiye, bu tartışmaların içine itilmiştir.”

“Bu kafa, geçmişte kendi menfaatleri için bir kesim insanların laiklik hassasiyetini istismar etmişti”

“Üniversitelerde hiçbir kanuni dayanağı olmadan, 1 günde uygulama değiştiren zihniyeti arka kapıdan işleten hep CHP zihniyetidir. Aynı zihniyet, Adnan Menderes’i de darağacına göndermekte tereddüt etmemişti. Biz senelerdir işte bu CHP zihniyetine karşı mücadele ettiğimizi söylüyoruz. Bu kafa, kendi menfaatleri için bir kesim insanların laiklik hassasiyetini istismar etmişti. Bugün de gelinen son noktada başörtüsünü istismar etmektedir.”

2008’de anayasa değişikliği

“2008 yılında biz AK Parti olarak CHP’nin zulümlerini sonlandırmak için bir anayasa değişikliği yapmıştık. Böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmamasına rağmen, sırf CHP faşizmini dizginlemek hedefiyle bunu yaptığımızı vurgulamak istiyorum. Bu o dönemde bazılarını öyle bir rahatsız etmişti ki, ‘411 el kaosa el kalktı’ gibi ifadeler kullanmışlardı. Bu değişikliğin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne teklif götüren şahıs da bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Kılıçdaroğlu, bugün dürüst ol. Senin bu yalanların artık yetti.”

“Ben kızlarımı İstanbul’da okutamadım”

“Kılıçdaroğlu, bu sorun sebebiyle benim kızlarım çok mağduriyet yaşadı. Ben kızlarımı ne yazık ki İstanbul’da okutamadım. Başka bir şehirde kızım imam hatip okulunu bitirdi. Bu işin çilesini çeken biziz. İmam hatip okulunun girişinde annelerimiz günlerce nöbet tuttular.  Şimdi açıklama yapalım, kanunu düzenleyelim diyorsun. Bu şahsın başörtüsü konusunda uçtan uca zıt o kadar açıklaması var ki, gerisindeki zihniyete bakmayı tercih ediyoruz. Kaset kumpası sayesinde o koltuklara oturanlar, bu milletin hayrına bir iş yapamazlar. Bu meseleyi çok geriden takip ediyorlar. AK Parti hükümetleri döneminde etnik köken, inanç, meşrep alanlarındaki tüm özgürlükleri Cumhuriyet Halk Partisi’ne rağmen hayata geçirdik.”

“Samimiysen bunu yasayla değil, anayasa düzeyinde sağlayalım”

Kılıçdaroğlu’nun teklifini bir taktik adım olarak değerlendiriyorum. Öyleyse biz kendisine daha öte bir teklifle karşılık verelim. Eğer samimiysen, dürüstsen, temel bir insani hak olan başörtüsü meselesini Türkiye gündeminden çıkarmak istiyorsan, gençlerimizin en hassas noktalarından olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirme arzusundaysan bunu yasayla değil, anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma gerekli talimatı veriyorum. Başta Sayın Adalet Bakanım olmak üzere, Anayasa Komisyonu’ndaki arkadaşlarım bu konuda gerekli hazırlıkları yapacaklar. Bundan sonrası CHP ve başındaki şahsın derdidir. Aile kurumumuzu güçlendirecek ilave değişikler de yapalım. Bizim hayalimiz olan; ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir.”

Yorumlar (0)