Kılıçdaroğlu'ndan 'başörtüsü' çıkışı

Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü mevzusunda bizim de yanlışlarımız oldu. Öğrenmeyi ve değişmeyi bildik. Şimdi ise bir sonraki aşamaya geçme vakti. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde kanuni bir çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamlarını siyasetten çıkarıyoruz. Kanun teklifimizi TBMM'ye sunacağız." dedi.

SİYASET 04.10.2022, 00:23 05.10.2022, 08:29
Kılıçdaroğlu'ndan 'başörtüsü' çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, başörtüsü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, hususa dair TBMM'ye bir kanun teklifi vereceklerini duyurdu. 

Helalleşme çağrısını tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Geçmişte bizim de yanlışlarımız oldu. Öğrenmeyi ve değişmeyi bildik. Şimdi ise bir sonraki aşamaya geçme vakti. Bu meseleyi halk olarak aşma, arkada bırakma vakti. Bu hususu devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma vakti." dedi.

CHP lideri, bahse konu kanun teklifini bugün TBMM'ye sunacaklarını ifade etti.

"Vatandaşlarımız birbirine düşürülmekten çok yoruldu"

Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video mesajında, şunları kaydetti:

"Uzun bir süredir Türkiye'nin yaralarını kapatmaktan ve gelecek döneme güvenle bakmaktan söz ediyorum. Çok yaralar var. Tüm bu yaralar sebebiyle geçmişe tutsak yaşıyoruz. İktidara geldiğimizde atacağımız adımları şimdiden dile getirmeye çalışıyorum. Helalleşme tam da bu. Vatandaşlarımız birbirine düşürülmekten çok yoruldu. Ayrıştırıldılar, kutuplaştırıldılar, adeta düşmanlaştırıldılar. Devlet yaraları kapatmalı ki millet olarak dünyayla rekabet edebilelim. Kapanan her yara bizleri birleştirecek, kuvvetlendirecek. Bu doğrultuda atılacak olan her adım huzurlu ve refah içinde büyüyen bir Türkiye demektir. Ucu nereye varırsa varsın, bu yaraları kapatmakta kararlıyım.

"Yanımda mısınız?"

Geçtiğimiz hafta yol arkadaşlarıma 'Yanımda mısınız?' diye sordum. Bu yaraları kapatmak gözü peklik istiyor, cesaret istiyor. Gelecek dönemde gençlerimiz bunlarla boğuşmasın diye oy kaybetmeyi dahi göze almak lazım. Bu iş yürek istiyor. Ülkemizi barıştırma yolu engebeli bir yol. Bu engebeli yolda hep birlikte yürümek mecburiyetindeyiz.



"Sarayın ne kadar samimi olduğunu göreceğiz"

Bahsettiğim yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Geçmişte bizim de yanlışlarımız oldu. Öğrenmeyi ve değişmeyi bildik. Şimdi ise bir sonraki aşamaya geçme vakti. Bu meseleyi halk olarak aşma, arkada bırakma vakti. Bu hususu devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma vakti. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde kanuni bir çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamlarını siyasetten çıkarıyoruz. Bu hakkı yasal güvence altına alacağız. Bunu bir tartışma hususu olmaktan çıkarıyoruz. Bu yarayı bugün itibarıyla sonsuza dek kapatacak olan adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi TBMM'ye sunacağız. Sarayın ne kadar samimi olduğunu göreceğiz. Bu kanunun arkasında duracağız. Bu zor yolculukta sizleri de yanımda görmeyi diliyorum."

Yorumlar (0)