Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Dolmabahçe Sarayı’nda gençlerle buluşarak gündemle alakalı birçok konu hakkında konuştu.

SİYASET 19.05.2019, 15:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi, Dolmabahçe Sarayı’nın Muayede Salonu’nda buluşarak gençlerle hem sohbet etti hem de gençlerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan 19 Mayıs programında Samsun’da gençlerle bir araya geleceğini ve Samsun’daki programa siyasi parti liderlerinin de davet edildiğini hatırlattı. Bu yıl ki 19 Mayıs kutlamaları için özel önem gösterildiğini söyleyen Erdoğan, Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 100.yılı olması nedeniyle farklı etkinliklerle kutlamaların yapılacağını aktardı. 2023’te cumhuriyetimizin 100.yılı olması nedeniyle, bu 19 Mayıs etkinliklerin başlangıç etkinlikleri olduğuna dikkat çekti.

Mesut Özil sürprizi

Gençlerle yapılan toplantıda Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ve nişanlısı Amine Gülşe’de bulundu. Almanya’da Mesut Özil’e karşı başlatılan linç kampanyasında Erdoğan, Mesut Özil’in yanında yer alarak destek mesajları vermişti.

Görüşmede gençlerden birisi ‘İstanbul seçimlerini siz kazansaydınız yine de itiraz eder miydiniz?’ diye sordu. Erdoğan, itiraz etmenin her partinin hakkı olduğunu söyleyerek, oy farkının başlangıçta görünenden çok daha azaldığını söyleyerek burada hırsızlık ve kaçak olduğu ifadelerini kullandı. Ayrıca 1963 yılında yapılan seçimlerinde YSK tarafından iptal edildiğini hatırlatan Erdoğan, YSK’nin bu kararı almakta yetkili olduğunu söyledi. Erdoğan, YSK’nin gerekçeli kararını yakın zamanda açıklamasıyla belirsizliklerin ortadan kalkacağını ifade etti.

Son dönemlerde hayvan hakları ihlallerinin sık sık gündeme gelmesi üzerine gençlerden gelen soruya Erdoğan, meclisin konuyla alakalı çalışmalar yürüttüğünü, belediyelerin bazı önlemler alacağını ve devlet olarak yasal düzenlemelerle bazı uygulamaların yapılacağını ifade etti.

Ulaşım kartlarının ucuzlatılması

İstanbul’da öğrenci ulaşım kartlarının 85 TL’den 40 TL’ye düşürülmesini AK Partililerin kendilerinin yaptığını, CHP’lilerin de kendilerinin yaptığını söylediğini ve bunun neden daha önce yapılmadığının sorgulandığını söyleyen bir gence cevap verdi. Ekrem İmamoğlu’nun 19 günlük belediye başkanlığıyla hava attığını, icraatı neden bu sürede içinde yapmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

Erdoğan’ın başucu kitabı

Erdoğan’a gençliğin başucu kitabının ne olması gerektiği ve eğitim sistemi hakkındaki görüşleri de soruldu. Erdoğan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un gerekli açıklamaları yaptığını, sürekli değişmeyen kendimize has daha oturmuş bir eğitim sistemi oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. Gençliğinde Mehmet Akif’in Safahat adlı eserini okuduğunu bir hocasının ise Erdoğan’a Necip Fazıl’ın İdeolocya Örgüsü adlı eserini tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

Erdoğan’a verdiği davetlere katılan bazı sanatçıların CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sloganını sosyal medyada paylaşan bazı sanatçıların var olduğunun hatırlatılması üzerine, sanatçının sanatıyla anılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı süresince sanat camiasının birçok sorununa çözüm getirildiğini söyleyen Erdoğan, bu tür şeyleri gördüğünde gerçekten üzüldüğünü ifade etti.

Beyin göçü kalmadı

Erdoğan, beyin göçünün engellenmesi üzerine yöneltilen soruya ise Türkiye’nin böyle bir sorunu kalmadığını aksine tersine göçün başladığı şeklinde yanıt verdi. Ayrıca yurtdışına eğitim görmeleri için birçok öğrenci gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)