Diyanet “bayrak” iddialarına yanıt verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılında Ankara’daki merkez binasındaki bayrağın yas günlerinde olduğu gibi yarıya çekildiği iddialarını yalanladı. Diyanet, söz konusu durumun 19 Mayıs’tan önce, rüzgardan kaynaklandığını bildirdi.

GÜNDEM 19.05.2019, 17:13
Diyanet “bayrak” iddialarına yanıt verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan “Diyanet’ten büyük ayıp” başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, her milli bayramda olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Türk bayrağı ve Atatürk posterinin başkanlığın merkez binasının ön cephesine asıldığını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasında Türk bayrağı ve Atatürk posterinin 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 23.55’te asıldığı bilgisi verildi.

Bazı basın organlarında yer alan iddiaların ise doğru olmadığı belirtilen açıklamada, başkanlığın merkez binasındaki Türk bayrağının yarıya indirildiği iddiasına ilişkin görüntünün 19 Mayıs öncesinde Ankara’da etkili olan şiddetli rüzgar sebebiyle oluştuğu, bayrağın tutucu iplerinden birinin kopması sonucu bayrağın inmiş olduğu ifade edildi. Söz konusu hatanın fark edilir edilmez düzeltildiği belirtilen açıklamada, özensizce araştırılmadan yazılan söz konusu haberdeki görüntü incelendiğinde fotoğrafın 19 Mayıs öncesinde çekildiğinin anlaşılacağı ve bayrağın tam yarıda olmadığı kaydedildi.

Söz konusu haberlerin ardından bazı vatandaşlar sosyal medya hesabından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez binasında asılı olan Türk bayrağı ve Atatürk posterinin fotoğrafını paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na ilişkin iddialar ve açıklamalardan sonra, bazı basın yayın organları, “Diyanet İşleri Başkanlığı hatasından döndü” şeklinde gördü.

'Diyanet Atatürk'ü unuttu' haberi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ankara’daki merkez binasından çekilen bir görüntüde, göndere çekilen Türk bayrağının tepede olması gerekirken yarıya yakın bir noktada durduğu görülüyor. Bu görüntü haberlere “19 Mayıs’ta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın binasında Türk bayrağı yas günlerinde olduğu gibi yarıya indirildi” şeklinde yansıdı.

Bazı basın yayın organları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unuttuğu şeklinde yorumlandı. Yapılan haberlerde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini asmadığı, Cuma günkü hutbede de 19 Mayıs ve Atatürk’ten bahsedilmediği belirtildi.

Öte yandan Ankara’da kutlamalar sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, gece görülebilecek şekilde bina üzerine Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetini ve ay yıldızlı bayrak siluetini yansıttı.

Bu gece Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 21’de de kutlamalar devam edecek. Vatandaşlara etkinlik öncesi Türk bayrağı dağıtılacak. Lazer gösterisi de yapılacak olan etkinlik kapsamında sanatçı Haluk Levent de konser verecek.

Ankara’da EGO otobüsleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gün boyu ücretsiz hizmet veriyor. EGO otobüsleri bugüne özel olarak Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılını simgeleyen görsellerle süslendi.

Tüm kamu binaları ve sokaklar Türk bayraklarıyla süslendi.

Yorumlar (0)