Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener'e: Ne edep var ne adap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6 milyondan fazla gencimiz 2023 seçimlerinde oy kullanarak siyasi iradelerini sergileyecek. Gelecek seçimlerin kilidi gençlerimizdir" sözlerini kullanırken, İYİ Parti lideri Akşener hakkında ise"Şu İYİ Parti'nin başında olan kadın, nasıl küfür ediyor? Bağışlayın beni, söylemek istemezdim fakat parlamento çatısında 'yavşaklar' diyecek kadar çizgiyi aşan bir kadın. Bunda ne adap ne de edep var. Ne olacak? Başkanı böyle küfür ederse milletvekili farklı mı olur?” açıklamasını yaptı.

SİYASET 16.11.2021, 16:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener'e: Ne edep var ne adap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin en büyük gücü; çocukları ve gençleridir”

Siyasete gençlik teşkilatlarında başladığını söyleyen Erdoğan, çocuklara ve gençlere çağrıda bulundu:

“Belediye başkanlığı, başbakanlık ve son olarak cumhurbaşkanlığı görevlerinde gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmak için çok çalıştık. Geriye baktığımda ‘İyi ki bu yolu gençlerle yürümüşüm, iyi ki onların önünü açacak faaliyetler yapmışım, iyi ki omuz omuza hanım kardeşlerimle bu yollarda yürümüşüm' diyorum. Ülkemizin bir sonraki ekonomi ve insani kalkınma eşiği olan 2071 vizyonunu sizler şekillendireceksiniz. Türkiye, en büyük avantajı ve gücünü; çocukları ve gençleri olarak görmektedir. Asya’nın, ABD’nin ve Avrupa'nın yaşlandığı dönemde, ülkemizin 3'te 1'inin gençler ve çocuklar oluşması oluşması önemlidir.”

“2023’ün kilidi gençler”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

“6 milyonu aşkın gencimiz, 2023 seçimlerinde oy kullanarak siyasi iradelerini ortaya koyacak. Gelecek seçimlerin kilidi bizim gençlerimizdir. Gençlerimizin tespitleri, teklifleri, düşünceleri, beklentileri, hayalleri bizim için kritik önemdedir. Bizden evvel üniversite sınavına giren 10 gencimizden 1 tanesi yükseköğretime kayıt yaptırabiliyordu. Okul öncesi eğitimden, ilk, orta ve lise aşamasına kadar benzer atılımları uyguladık. Yurt kapasitelerinden, kredi ve burslardaki fevkalade artışı, gençlik merkezlerini hizmete sunduk. Gençliğimizin ihtiyaçları, imkanları ve şartlarıyla bugünkü gençlerinkinin çok farklı olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimiz zaman harç sıkıntısı vardı, harçları kim kaldırdı? Burs 45 liracıktı.”

“Bu muhalefet inkarcıdır”

Muhalefete de eleştirilerde bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bay Kemal'in olduğu yerde inkar dışında bir şey bulamazsınız. İYİ Parti’nin olduğu yerde inkar dışında bir şey bulmanız imkansız. Bu muhalefet inkarcıdır. Bu sebeple 2023'e çok iyi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Bunlar Türkiye’nin başına kara bulut gibi çökmek amacıyla fırsat kolluyor. Nobranlığından, kibrinden ve hırsından Allah Türkiye’yi muhafaza eylesin. Gençlerimizden böyle bir vaziyete müsaade etmemelerini istiyorum. Bizi, belediyelerimizi ve hükümeti eleştirenlere bakın. Bunlar, Türkiye’yi bizden daha iyi bir şekilde yönetebilecek dirayete, ahlaka, projeye ve plana sahipse o zaman karar sizindir. Fakat hayatı boyunca tuğla üstüne tuğla koymamış, hizmeti dokunmamış kişilerin eleştirilerinin boş teneke gürültüsünden ibaret olduğunu lütfen unutmayın.”

“Bizim kuşağımız, Y kuşağı, Z kuşağı değil TeknoFest kuşağıdır”

“Çanakkale Savaşı, Türk gençliğinin 7 düvele meydan okumasının destanıdır. Gazi Mustafa Kemal'in Balkanlar’da, Suriye’de, Trablus'ta içinde bulunduğu mücadelenin tamamı bu ülkenin gençleriyle yapılmıştır. Biz kimsenin karakterine, kişiliğine, kimliğine ve rengine bürünmeyeceğiz. Önce kendi değerlerimizi, kültürümüzü, tarihimizi ve medeniyetimizi en iyi şekilde öğreneceğiz. Hayal edilen ortak geleceği, sahip olduğumuz bu değerlerin üzerine inşa edeceğiz. İhtiyacımız olan Y kuşağı, Z kuşağı değil TeknoFest kuşağıdır. İhtiyacımız olan Asım'ın neslidir.”

Akşener’e sert tepki: “Bu kadın nasıl küfür edebiliyor”

Bir parti, Türkiye'nin Suriye ve Irak harekatları için Meclis'te 'hayır' oyu verdi. 'Evet' diyenleri de ihanetle suçladı. Aynı parti daha sonra Suriye'de huzuru sağlayacağını ve Kandil'i yerle bir edeceğini iddia etti. Bay Kemal senden hiçbir şey olmaz. 15 Temmuz gecesi sen, Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cülerin elindeki tankların arasından nasıl kaçtıysan bugün de öylesin. Bir diğeri şehit yakınına küfür eden arlanmaz, utanmaz, terbiyesiz, densiz milletvekiline sarılarak yüzünü gösterdi. Bunların hepsi aynı. Ben özür dileyerek sizlere bir şey söyleyeceğim. Şu İYİ Parti'nin başında olan kadın, nasıl küfrediyor, bağışlayın beni. Söylemek istemezdim fakat parlamento çatısında 'yavşaklar' diyecek kadar çizgiyi aşan bir kadın. Bunda ne adap ne de edep var. Başkanı böyle küfür ederse milletvekili farklı mı olur? Sen bir kadınsın ya, bir kadın nasıl böyle küfür eder? Bunların suyu iyice kaynadı."

Yorumlar (0)