CHP’li Özel'den 'adaylık' çıkışı: Her göreve hazırım, genel başkanlıksa başkanlık!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında yaptığı adaylık konusuna ilişkin açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. "CHP bir seçim yenilgisine daha maruz kalmasın diye ben her görevi yaparım" diyen Özel, 14 Mayıs tarihinde gerçekleşen milletvekili seçimlerine yönelik, "Kendi listemiz ile girseydik eğer, oyumuz yüzde 25'i geçerdi" şeklinde konuştu.

SİYASET 04.08.2023, 15:07
CHP’li Özel'den 'adaylık' çıkışı: Her göreve hazırım, genel başkanlıksa başkanlık!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yaklaşan CHP Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olabileceğini belirten Özel, "Fedakarlık yapmaksa fedakarlık, sorumluluk almaksa sorumluluk, genel başkanlıksa genel başkan veya hiçbir görev almamaksa görev almamak" ifadelerini kullandı.

‘‘Kendi listemiz ile girseydik %25’in üzerinde oy alırdık’’

CHP'nin bir seçim yenilgisi daha almaması için kendine hangi görev düşerse yapmaya hazır olduğunu belirten Özel, partisinin 14 Mayıs tarihindeki Milletvekili Genel Seçimlerine kendi listesi ile girmeyerek kayba uğradığını ifade etti.

Özel, "Biz yalnızca kendi listemiz ile girseydik yüzde 25’in üzerinde oy alacaktık. Biz bu konuda ciddi bir kayba uğradık. Bize getirinin üzerinde götürü oldu. Bu durumda ittifak ortaklarını suçlayamayız tabi" dedi.

"CHP fikrinin insanlarıyız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen zoom toplantısına ilişkin de açıklama yapan Özgür Özel, "İmamoğlu’nun tarafında mısınız?" sorusuna, "CHP fikrinin insanlarıyız” şeklinde yanıt verdi, toplantıda utanılacak herhangi bir şey konuşulmadığını belirtti.

Özel, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bizler CHP fikrinin insanlarıyız. O toplantıda utanç verici herhangi bir şey konuşulmadı. Tüzüğün bilmem kaçıncı maddesi gereğince imza toplama faliyeti konuşuluyor. Arkadaşlar toplanacaklar, imza atacaklar ve genel merkeze verecekler. Kapalı bir odada değil de dijital bir odada toplantı yapmanın ve gizlice kayda alınması değil ama toplantının kendisinin eleştirilmesini hiçbir şekilde doğru bulmam."

Yorumlar (0)