CHP’li Kuşoğlu: Kılıçdaroğlu’ndan başka aday çıkarsa masa dağılır

2023 seçimleri ve altılı masaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, “Kılıçdaroğlu’ndan başka aday çıkarsa masa dağılır” dedi. 

SİYASET 16.09.2022, 10:38
CHP’li Kuşoğlu: Kılıçdaroğlu’ndan başka aday çıkarsa masa dağılır

2023 seçimlerine 1 seneden az bir süre kala, altılı masanın ortak adayı merakla bekleniyor. Ortak adaylık konusunda ismi sık sık gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu kararı altılı masanın vereceğini ısrarla vurguluyor. 6 muhalefetin partisinin çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı aylardır tartışılırken, bu konuda CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’ndan da yeni bir iddia geldi. 

“CHP’nin adayı net olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur”

Gazeteci Hande Fırat’a konuşan Kuşoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP tabanının Kemal Kılıçdaroğlu’nu istediğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun bu ülkenin aradığı cumhurbaşkanı profili olduğunu belirten Kuşoğlu, “CHP’nin adayı net olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu da gayet normaldir. Ana muhalefet partisi, doğal olarak genel başkanını aday göstermelidir” ifadelerini kullandı.

“En büyük partinin isteği olmazsa birlik bozulur”

“Atılı masada bulunan diğer liderler, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyor mu?” soruna yanıt veren Kuşoğlu, “Ortak aday, o masada yer alan en büyük partiden çıkmalı. Bu son derece normal. Karşı çıkan yok. Atılı masada Kılıçdaroğlu’nun adaylığının reddedilmesi ülkemiz için ne anlama gelir? Bunu çok iyi ele almamız lazım. Dürüst, birikimli ve çalışkan bir devlet adamı. Buna rağmen Kılıçdaroğlu ismi reddedilirse, ‘Alevi olduğu için reddedildi’ algısı yayılacaktır. Bunu demokrasimiz de vatandaşlarımız da hazmedemez. O sebeple, Kılıçdaroğlu’ndan başka aday çıkarsa masa dağılır. O oluşum içerisindeki en büyük partinin isteği olmazsa zaten birlik bozulur” şeklinde konuştu. 

“Anketler bana kalırsa yalnızca popülariteyi gösterir”

“Akşener, seçim anketlerini gündeme getirirse neler olabilir?” sorusu üzerine görüşlerini paylaşan Kuşoğlu, “Anket sonuçlarına bakarak ülkemizin yeni cumhurbaşkanına karar vermek doğru bir davranış mıdır? Anketler bana kalırsa yalnızca popülariteyi gösterir. Türkiye’nin önünde çok önemli ve hayati bir seçim var. Bu süreçte gerçekçi düşünerek, konuları çok yönlü ele alarak doğru adımlar atmamız gerekir” dedi. 

Yorumlar (0)