CHP’den kurultay kararı

CHP'nin temmuz ayında gerçekleştirilmesi planlanan 38'inci Olağan Kurultayı'nın bir sene ertelenmesi yönünde karar alındı.

SİYASET 15.01.2022, 18:50 16.01.2022, 12:52
CHP’den kurultay kararı

CHP PM (Parti Meclisi), Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP genel merkezinde bir araya geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sunuşu ile başlayan PM'de, ekonomideki son gelişmelerin yanı sıra güncel siyasi gelişmeler ışığında siyasi tutum değerlendirmeleri, Parti Okulu'nun 2021'e dair raporu ve eğitim politikaları sunumu görüşüldü.

PM'de, tüzük hükümleri doğrultusunda hazırlanmış olan 'Gençlik Kolları Yönetmeliği' değişiklik talebine ek olarak bazı af talepleri de masaya yatırıldı. 

Ertelendi

CHP PM'nin en önde gelen gündem maddelerinden birini ise olağan kurultayın bir sene süreyle ertelenmesi oluşturdu.

37'inci Olağan Kurultayı'nı 25 ve 26 Temmuz 2020 tarihlerinde başkent Ankara'da düzenleyen CHP, Temmuz 2022'de gerçekleştirilmesi planlanan 38'inci Olağan Kurultayı'nı PM'deki görüşme doğrultusunda bir sene erteleme yönünde karar aldı.

Söz konusu kararın olası erken seçim ve artış gösteren COVID-19 vaka sayıları sebebiyle alındığı belirtildi. Kararla birlikte partinin il ve ilçe kongre takvimleri de bir sene ertelendi.

Normal koşullarda Genel Başkan ve MYK (Merkez Yönetim Kurulu) tarafından alınabilen erteleme kararına dair tavsiyenin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla PM mensuplarının görüşüne sunulduğu öğrenildi. 

Yorumlar (0)