CHP'li Özkoç'tan Soylu'ya: "Millete efelenme, adam gibi konuş!"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. Tribünlerden yükselen "hükümet istifa" sloganları sonrası, "Mesaimi bölerim." çıkışında bulunan Soylu'ya tepki gösteren Özkoç, "Millete efelenme, adam gibi konuş. Milleti mafyaya (Alaattin Çakıcı) tehdit ettiriyorsunuz." şeklinde konuştu.

SİYASET 02.03.2023, 17:35 Hakan Öksüz
CHP'li Özkoç'tan Soylu'ya: "Millete efelenme, adam gibi konuş!"

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından bölgede canla başla çalışan milletvekillerinden birinin de Ali Mahir Başarır olduğunu vurgulayan Özkoç, "AKP iktidarı, bu acı günlerde Başarır'ın dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin tezkereyi komisyonun önüne getirdi. Sonuç olarak Ali Mahir Başarır ile İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıkları kaldırıldı. Ali Mahir Başarır'ın suçu neydi? Mahkemeye isyan etmesi ve 'yazıklar olsun' diyerek tepkisini dile getirmesi. Sayın Başarır deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ali Mahir Başarır / Lütfü Türkkan

"Taraftarlar duygularını ifade edemez mi, yasak mı?"

Futbol maçlarında tribünlerden yükselen "hükümet istifa" sloganlarının ardından AK Parti ile MHP'nin ayağa kalktığını hatırlatan Özkoç, "Depremzede çocuklar için yanlarında getirdikleri oyuncakları sahaya atarak gönüllerinden kopan yardımı yapan taraftarların, isyanlarını dile getirmeye hakkı vardır. Kendi düşüncelerini ve duygularını ifade etme özgürlükleri bulunuyor. Bunlar yasak mı? 'Hükümet istifa' sloganı attıkları için seyirciye ceza verilir mi?" dedi.

"Kızılay'a verilen paralar, bu genel müdürlere gidiyor"

Bünyesinde 11 şirket kurulan Kızılay'ın esasında 3-4 yapı ile yönetilebileceğini vurgulayan Engin Özkoç, "Kurdukları 11 şirketin başına 11 genel müdür atadılar. Kızılay'a yapılan bağışlar, bu yöneticilerin maaşlarına gidiyor. Her şey değişiyor ama bu şirketlerde iki isim asla değişmiyor. İlyas Haşim Çakmak ile Kerem Kınık." değerlendirmesinde bulundu.

Süleyman Soylu'ya sert tepki: "Millete efelenme, adam gibi konuş"

Sokakta isyan eden vatandaşın tutuklandığını, stadyumdaki taraftarların da tribünlerden men edildiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Her şey bitiyor, bir de bu insanları mafyaya (Alaattin Çakıcı) tehdit ettiriyorsunuz. Millet sırtını devlete dayamalı. Sen vatandaşlarını nasıl mafyaya tehdit ettirirsin? Süleyman Soylu denen kişi de ne diyor? 'Mesaimizi böleriz.' diyerek tehdit ediyor. Sen depremin ilk birkaç günü ortada bile yoktun. Mesaini bölüp de oraya gidemedin. Millete hitap ederken adam gibi konuş, tehdit etmeyi bırak. Uyuşturucu baronlarına sırtını vererek millete efelenme." dedi. 

Yorumlar (0)