Kayserispor'un "seyirci yasağı" kararına Fenerbahçe'den sert tepki

Tribünlerden hükümete yönelik yapılan istifa sloganları, Türk spor kamuoyunun bir numaralı gündemi oldu. Cumartesi günü oynanacak Yukatel Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçta sarı lacivertli taraftarların tribünlere alınmayacağı öğrenildi. Fenerbahçe, söz konusu karara ilişkin sert bir açıklamada bulundu.

SPOR 28.02.2023, 14:06 Hakan Öksüz
Kayserispor'un "seyirci yasağı" kararına Fenerbahçe'den sert tepki

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-Antalyaspor ve Fenerbahçe-Konyaspor maçlarında dolu tribünlerden yükselen "hükümet istifa" sesleri, son günlerde Türk sporunun gündemine oturdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu sloganlara en sert tepkiyi veren siyasetçi oldu. Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden istifa ettiğini kaydeden Bahçeli, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Yukatel Kayserispor, "Tribünlerdeki kirli siyaset ve zilletin farkındayız"

Muhalif taraftarlara tepki gösteren ve hükümetin yanında olduğunu açıklayan Yukatel Kayserispor, "Tribünlerdeki kirli siyaset ve zilletin farkındayız." şeklinde bir paylaşımda bulundu. Yukatel Kayserispor'un paylaşımı, Twitter'da tepki topladı.

Cumartesi günü oynanacak maça Fenerbahçe taraftarı alınmayacak

4 Mart Cumartesi günü sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Yukatel Kayserispor, sarı lacivertli taraftarları stadyuma almayacak. Kayseri İl Güvenlik Kurulu tarafından alınan karar kapsamında son 20 günde Fenerbahçe logolu Passolig kartını iptal edenlerin stadyuma girişlerine izin verilmeyeceği belirtildi. 

Fenerbahçe'den yanıt: "Sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karar"

Fenerbahçe Kulübü'nden bu karara tepki geldi. Fenerbahçe'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bu karar kabul edilemezdir!" başlıklı bir mesaj yayımlandı. Açıklamada söz konusu taraftar yasağıyla ilgili, "Bu karar, toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır." denildi. 

Yorumlar (0)