CHP'li Kaboğlu: Sultanahmet Camisi de müze olmalı

TBMM'de Ayasofya ile ilgili tartışmalara katılan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Ayasofya'nın müze olarak kalması hatta Sultanahmet Camii'nin de müze olması gerektiğini söyledi.

SİYASET 11.06.2020, 09:56
CHP'li Kaboğlu: Sultanahmet Camisi de müze olmalı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifi" görüşmeleri sırasında yaşanan Ayasofya tartışmalarında söz alan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Ayasofya'nın cami değil müze olarak kalması gerektiğini belirterek, Topkapı Sarayı'nın da müze olarak korunması gerektiğini hatta Sultanahmet Camisi'nin de müzeye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Grubu'nun "Sultanahmet Camisi de müze olmalı" sözlerine tepki gösterdiği CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Sultanahmet Camisi'nin Türkiye'ye özgü olmadığını, insanlığın ortak mirası olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun Sultanahmet Camisi ile ilgili görüşlerine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun "İktidara gelirsek Sultanahmet Camii'ni de müzeye çevireceğiz" ifadelerini kınarken diğer taraftan da İYİ Parti'nin buna ses çıkarmamasını eleştirdi.

Yorumlar (1)
İzmirli vatansever 4 yıl önce
Chp ye göre zaten Osmanlı yok Osmanlı ret ve Osmanlı yapıları mimarı kültür ü VS yok oğlu yok.... Fatih Sultan Mehmet İstanbulu almasaydı cumhuriyet ilan edilecek bir devlet zaten olmayacaktı... CHP elinden gelse aynı zihniyet tüm camileri kapat ahıra döndür yeter ki ezan sesleri duyulmasın... Allah inönü ve sonrası devam eden şimdiki hasta zihniyetli CHP ye iktidarı göstermesin inşAllah....